Privlačnost teh vročih večfunkcijskih kosov je v tem, da jih lahko postavimo v kateri koli prostor v stanovanju, vključno s pisarno, spalnico in dnevno sobo. Glede na to, da trend elegantnega pohištva, ki vsebuje tudi elektronske naprave, raste, bo ponudbe vedno več. Upravičeno lahko torej pričakujemo, da se bo oprema z vgrajeno elektroniko pocenila.

Postelja s televizorjem in predvajalnikom

V vznožje postelje proizvajalca Furniture Village je vgrajen plazemski televizor z DVD-predvajalnikom. Udobno se namestite in uživajte. Vendar pa nas nista navdušila le impresiven videz in varčevanje s prostorom; naprava je idealna tudi takrat, ko ste zaspani, pa ne morete najti daljinskega upravljalnika. Pa še to: ob postelji ni videti niti enega kabla.

Stol z vgrajenim avdiosistemom

solo_stol_z_ozvocenjem.jpg

V stol Solo proizvajalca The Fair Trade Furniture Company je dodano ozvočenje za predvajalnik mp3. Zvočniki so vgrajeni ob straneh in na hrbtni strani stola. Ko sedete, vas dovršeni dizajn in glasba poneseta v svet udobja. Še več! Blazine so izdelane iz bananinih vlaken in napolnjene s perjem, ogrodje pa je iz ratana. Kako ekološko!

Visoko tehnološka pisarna

Pohištvo in tehnologija sta povezana tudi v pisarni. Izbirate lahko med vgrajenimi avdio- in videosistemi in drugimi napravami, kot je na primer Techno Tower. Gre za večfunkcijski sistem, ki je vgrajen v pisarniško mizo, z njim pa lahko povežemo več prenosnih in osebnih računalnikov. Ko naprave ne potrebujete, jo s pritiskom na gumb enostavno »skrijete« v mizo.

Večfunkcijsko televizijsko stojalo

tv.jpg

Med sodobno pohištvo z vgrajenimi napravami spada tudi elegantno stojalo za televizijski sprejemnik Vision italijanskega proizvajalca Bonalda. Kromirana vrtljiva konzola je dovolj prostorna, da nanjo postavite televizor s premerom do 102 centimetra. Zraven lahko dodate še DVD-predvajalnik ter nosilce zvoka in slike. Na voljo je v zanimivih barvnih odtenkih: sijajnem črnem, sijajnem belorjavem in srebrnem. To so barve, ki dajo vsakemu prostoru sodoben videz.

Kavč s sistemom za poslušanje glasbe

sofa.jpg

Pri Natuzziju so predstavili modularno zofo z vgrajeno postajo iPod in zvočniki. Ko želite poslušati glasbo, vam ni treba niti vstati. Le premaknete palec in uživanje se začne. Je to lenoba? Morda pa je le udobje. Všečno? Brez dvoma.

Več fotografij zanimivega pohištva z vgrajenimi elektronskimi napravami pa najdete tukaj.