Oblazinjeni stoli

Če imate v jedilnici oblazinjene stole, hitro osvežite njihov videz tako, da zamenjate tkanino. Če so prevleke nevtralne, lahko novo tkanino namestite kar čez nje. Pri temnih odtenkih in vzorcih pa boste morali staro tkanino odstraniti. Pri nekaterih stolih lahko preobleko zamenjate kar sami. Dvignite sedež s stola in ga položite na izbrano blago. Oboje naj bo položeno s sprednjo stranjo navzdol. Tkanino dobro povlecite, da se bo tesno prilegala in jo s spenjačem pritrdite na sedež. Sedež nato pritrdite nazaj na stol. Za še bolj svež videz lahko pobarvate še ogrodje stola.

21_1024x682.jpg

Barvanje

Barvanje je najhitrejši in najlažji način, da nadgradite videz sobe. S pravo barvo lahko poudarite tako slike na steni kot različne kose pohištva. Vendar pa izberite takšno barvo, ki se sklada s sobo. Če se vam ne ljubi barvati cele sobe, ker je na primer prevelika in bi vam to vzelo preveč časa, lahko pobarvate tudi samo eno steno. Tako boste imeli manj dela, a boste kljub temu dosegli spremembo.

_41.jpg

Drugačna postavitev pohištva in nove slike

Hitro spremembo videza sobe lahko dosežete tudi tako, da kose pohištva prestavite na drugo mesto. Presenečeni boste, kako lahko nova postavitev vpliva na sobo, da je videti kot nova.

8i8kmr.jpg

Tudi z novimi slikami ali drugo stensko dekoracijo prostor zasije na novo. Pri nakupovanju imejte s seboj vzorce barve ali tkanine, da boste videli, če se slika sklada z dekorjem v prostoru. Če ne najdete ničesar novega, kar bi vam bilo všeč, lahko tudi sami kaj ustvarite, morebiti sliko. Prepustite se ustvarjalnosti in presenečeni boste, koliko umetniškega duha se skriva v vas.