Želite nov kamin pa nimate denarja za vgradnjo ali za postavitev potrebnega dodatnega dimnika? Zdaj si lahko privoščite kamin, ki za delovanje ne potrebuje dimnika, električne energije ali plina. Kamin na bioetanol je ne le estetski, ampak tudi izredno praktičen, ker ga preprosto postavite kamor koli v prostor; prižgete pa ga lahko celo, ko zmanjka električne energije ali plina.

bio_ethanol_fireplaces2.jpg

Biološki etanol

Takšni kamini so energijsko učinkoviti in okolju prijazni, saj je bioetanol čisti biološki izdelek rastlinskega izvora in predstavlja popolnoma obnovljiv vir energije. IGorivo izgoreva brez dima ali neprijetnega vonja, zato izdelek ni škodljiv za okolje, temveč je prijazen in varen do uporabnika in narave. Med gorenjem se namreč izločata samo voda in ogljikov dioksid v minimalnih količinah; slednjega pa je le toliko, kot ga v povprečju izdiha odrasla oseba.

insert_table.jpg

Tudi za izbrušen okus

Kamini na bioetanol so oblikovani zelo različno. Izdelani so vrhunsko in namenjeni vsem, tudi še tako zahtevnim okusom, ki cenijo dovršen in izviren  dizajn. Na voljo so talni, stenski, moderni ali klasični modeli ter številni materiali, kot so steklo, kovina ali jeklo. Še posebno zanimivi pa so prenosni kamini, ki jih lahko postavimo kamor koli v prostoru - tudi na klubsko mizico v dnevni sobi.