Predstavljamo vam nekaj načinov, s katerimi pridobite več shranjevalnih površin v stanovanju. Videli boste, da se je vaš omejen bivalni prostor spremenili v bolj sveže, urejeno in lažje prehodno domovanje.

Izkoristite vse tri dimenzije

police1.jpg

Največ neizkoriščenega prostora je po navadi prav nad ali pod pohištvom. Razmislite, ali morda ne bi bilo dobro postaviti police od stropa do tal. Izberete lahko plitkejše in tako privarčujete prostor. Tudi visoke omare z drsnimi vrati, stojali za revije in privlačnimi škatlami za shranjevanje so praktične. Ne pozabite pa niti na vsestranski prostor pod posteljo. Pomislite, ali lahko kaj postavite tudi na vrh omar oziroma praktično izkoristite zadnjo stran vrat omar? Bodite ustvarjalni.

Razdelite prostor

skatla.jpg

Poiščite prazen prostor v omarah, predalnikih in omaricah ter jih opremite s škatlami, pregradami ter predali. Tako boste prostor bolje izkoristili, predmete pa boste kasneje lažje našli. Nadvse uporabni so organizatorji predalov. To so majhne pregrade, ki razdelijo polico ali predal na več manjših delov. Tako lahko stvari shranjujemo preglednejše.

V spalnici si omislite prostorno garderobno omaro, ki jo opremite s stenskimi policami, visečimi policami iz blaga in dobrim stojalom za čevlje. Presenečeni boste, koliko stvari boste lahko spravili vanjo.

Izkoristite prazne kotičke v stanovanju

nisa.jpg

Stenske niše, kotna okna, prostor pod stopnicami… V vsakem stanovanju so neizkoriščene možnosti, ki čakajo, da jih opazimo. Bi lahko pod stopnice vgradili omaro za plašče ali prostor morda lahko izkoristite za shrambo ali celo za domačo pisarno s policami in predali? Če so niše v stanovanju preveč plitke, da bi jih opremili z drsnimi vrati in spremenili v vgradne omare, jih opremite s policami, na katere boste postavili knjige ali zgoščenke.

V kopalnico je priporočljivo postaviti premično omarico na kolesih ali predalnik, ki ga postavimo pod umivalnik. Imate morda dovolj prostora, da razvrstite stvari okrog kadi? Na steno nasproti vodni armaturi obesite omarico (naj bo vodoodporna), v kateri lahko shranjujete toaletne pripomočke ali čistila. Izkoristite pa tudi druge prazne kotičke, predvsem pod stropom.

Več možnosti, kje najdete dodaten prostor za shranjevanje, vam predstavljamo v naši fotogaleriji.