Če izberete napačnega električarja, ki bo naredil drobno napako pri vgradnji električne napeljave v stanovanju, vas lahko to drago stane. Zato izberite strokovnjaka s kompetencami, licenco in zavarovanjem, ki vam bo za opravljeno delo izdal tudi pisno garancijo.

Povprašajte naokoli

Znance in prijatelje povprašajte, ali imajo morda dobre izkušnje z določenim elektroinštalaterjem, ki jim je delo opravil kakovostno in natančno. Preverite lahko tudi na spletu, vendar ne zaupajte priporočilom, ki jih je objavil le električar, temveč jih preverite sami.

elektricar_6.jpg

Električar naj bo primerno usposobljen

Oseba, ki bo popravila ali vgradila električni sistem v vaš dom, mora biti ustrezno usposobljena za to delo. Zaradi tega poiščite le izvajalce s primerno izobrazbo elektrotehnične smeri, ki imajo tudi licenco za tovrstno delo, tako da se izognete nekvalitetno opravljenemu delu.

Povprašajte za zavarovanje

Električarja povprašajte, ali je zavarovan. Sicer po vsej verjetnosti je, a če na primer najamete poceni lokalnega (gradbenega) mojstra, ki slučajno opravlja tudi elektroinštalaterska dela, tvegate veliko. Med popravilom se lahko poškoduje ali pa dela ne opravi pravilno, zaradi česar boste imeli več težav kot koristi.

electrician_electrical_contractor.jpg

Garancija

Preden se odločite za določenega mojstra ali podjetje, se pozanimajte, kakšno garancijo boste prejeli za opravljeno delo. Zahtevajte pisno dokazilo o garanciji, ki bi ga moral najeti izvajalec izdati brez oporekanja in izmikanja.

Ali električar razume vaše potrebe?

Morda je slišati čudno, a dejansko je to najpomembnejše vprašanje, ki ga ne smemo spregledati. Ko se dogovarjate z izvajalcem, bi morali povsem jasno izraziti svoje zahteve in pričakovanja, da sogovornik nedvoumno ve, kakšne so vaše potrebe. Električar bi vam moral predlagati tudi alternativne možnosti in boljše rešitve za potek dela.