Dnevna soba je najpomembnejši del skoraj vsakega stanovanja, ne glede na to, ali je majhna ali večja. Temu primerno jo je treba tudi opremiti – predstavljamo vam impresivne načine za opazno polepšanje brez večjih denarnih stroškov.

Izberite stil

Izbor pravega stila opremljanja, ki vam je dejansko všeč, je najcenejši način za učinkovito okrasitev dnevnega prostora. Izberete lahko poljubne barve, vzorce in oblike, ki jih prilagodite izbranemu stilu, bodisi da je moderen, rustikalen, klasičen ali eklektičen.

living_room53.jpg

Omejite število kosov pohištva

Večje pohištvo v dnevni sobi hitro zavzame preveč prostora in pozornosti, zato je bolje, da razmislite o manjših kosih pohištva. Manjše pohištvo je bolj praktično, saj boste pridobili tudi dragocen prostor, če ga postavite ob stene in stran s prehodnih poti. Omislite si nizko klubsko mizico, visoke omare za shranjevanje in enostavne kavče oziroma stole. Izbrano pohištvo naj bo mehko in elegantno. Najbolje je, da izberete bogate tkanine, ki pritegnejo pozornost: privlačne zavese denimo preusmerijo pozornost k oknom.

Stenska dekoracija

Na zidovih lahko najdemo dovolj prostora za dekoracijo, zato se jih ne bojte izkoristiti. Na stene lahko prilepite barvite tapete, obesite fotografije ali umetniške slike in nanje namestite odprte police. Pri tem pa pazite le, da z okraševanjem ne pretiravate, saj se raje držite načela: manj je več!

small_rose_interior_design_pictures_living_rooms_image.jpg

Podrobnosti

Dnevna soba pa bo zasijala šele, ko boste vanjo vnesli podrobnosti. Izberite takšne, ki odražajo vašo osebnost, denimo moderno talno svetilko ali tradicionalno stensko uro, ki ste jo dobili od starih staršev. Za opazno spremembo lahko poiščete še več svetil in na klubsko mizico dodate okrasno vazo s šopkom cvetlic ter barvite knjige. Prostor dodatno poudarite z večjo klasično ali moderno preprogo, ki se sklada s stilom opreme.

Več idej za ureditev dnevnih sob najdete v naši fotogaleriji.