Ustvarite modro vzdušje

Mešajte orehov les z mornarsko modro in belo barvo, če želite pričarati pomirjujoč ambient. Prostor naj bo čim manj okrašen z detajli, raje se osredotočite na preproste čiste linije. Omislite si mape in datoteke, ki se ujemajo z opremo pisarne. Vse pripomočke in drugo, kar potrebujete pri delu, shranjujte na dosegu roke: nad pisalno mizo namestite odprte police, pod mizo pa predale. Mizo nadgradite s kuhinjskim pultom iz elegantnega materiala, da dobite daljš, bolj ekonomično površino za delo. Ob steno v bližino mize − najbolje neposredno nad njo – pritrdite še tablo, na katero boste lahko beležili pomembne zapiske.

domaca_pisarna.jpg

Pisarna v retro stilu

Ne bojte se mešati različnih vzorcev v retro slogu in nenavadnega pohištva. Preprosta delovna miza iz svetlega lesa naj ima neobičajno vgrajene noge ali predale. Uporabite črne odtenke, da dopolnite končni videz ter razbijete sicer pretežno leseno opremo in talne obloge, nad mizo pa obesite še impozanten vintage lestenec.

domaca_pisarna_2.jpg

Svetel sodoben studio

Odprite pisarno, in sicer tako, da podrete morebitne notranje pregradne stene, zunanjo steno pa nadomestite s stekleno, ki omogoča razgled navzven. Izkoristite vertikalni prostor in na zid nad mizo vgradite nesimetričen sistem polic in manjših omaric v modernem slogu. Omarice so lahko v belih tonih, medtem ko naj bosta miza in stol delno kovinska, delno steklena. Pretežno belo barvno shemo dopolnite z barvitimi mapami in drugimi podrobnostmi.

domaca_pisarna_3.jpg

Pisarna v industrijskem stilu

Kombinirajte laminatne talne obloge ali starinsko leseno pohištvo z betonom in kovinskimi detajli. Uporabite lahko staro mizo ali predalnik, potovalne kovčke za shranjevanje in mrežaste police iz žice. Vse skupaj poživite z barvitimi poudarki na določenih mestih, na primer v rdeči barvi.

domaca_pisarna_4.jpg

Dodaten navdih za opremljanje domače pisarne poiščite še v naši fotogaleriji.