Dom Vere Wang

Čeprav je modna oblikovalka Vera Wang oblikovala številne slogovno različne kolekcije, je v svetu zaslovela s kreiranjem poročnih oblek za slavne osebnosti. Ko se je Kim Kardashian poročila s Krisom Humphriesom, je zamenjala kar tri poročne obleke, vse pa je ustvarila Vera Wang.

wang.jpg

Oblikovalka preživi največ časa v Los Angelesu, zato je tukaj kupila moderno hišo iz sredine prejšnjega stoletja. Zanjo je po pisanju časnika Wall Street Journal odštela 10 milijonov dolarjev. Za prenovo hiše, v kateri je nekoč živel Burt Reynolds, je v celoti poskrbel arhitekt Steve Hermann.

Ralph Lauren ima pet stanovanj

lauren.jpg

Dom Ralpha Laurena v newyorškem Bedfordu je le ena od njegovih rezidenc. Oblikovalec ima kar pet stanovanj: tri v New Yorku, od teh dva na prestižnem Manhattanu, enega v Coloradu in enega na Jamajki. Ker je odraščal v New Yorku, preživi večino svojega časa v tem mestu.

Roker med modnimi oblikovalci

Za dom oblikovalca Christiana Audigierja bi lahko rekli, da pooseblja šik. Barviti detajli v stanovanju so skrbno izbrani in odražajo oblikovalčev osebni slog. Zanimivo pa je,da se Audigierjevo stanovanje močno razlikuje od njegove modne znamke Ed Hardy, ki jo ustvarja skupaj z legendarnim Donom Edom Hardyjem. Zanjo so značilni grafični motivi iz sveta grafitov in tetovaž.

audiger.jpg

Veliko Audigierjevo stanovanje v Los Angelesu ima kar sedem spalnic in prav toliko kopalnic. Eleganten interjer krasijo visoki stropi in nekaj teras s pogledom na prelepo okolico.

Domišljijski svet Anne Sui

annasuistanovanje.jpg

Ameriška oblikovalka Anna Sui je prvo kolekcijo predstavila leta 1991 v New Yorku. Od takrat velja za eno od najvplivnejših tamkajšnjih modnih imen. Dobitnica prestižne nagrade za življenjsko delo Lifetime Achievement Award živi v stanovanju na Manhattanu, ki je že tretje po vrsti; dve stanovanji ima namreč v prestižnem Greenwich Villageu. Številne revije po vsem svetu so že večkrat predstavile sanjsko lepe interjerje njenih stanovanj.

New York in Donna Karan

karan.jpg

Modna oblikovalka Donna Karan je sinonim New Yorka. Da je temu tako, priča tudi njena modna znamka DKNY (Donna Karan New York). Karanova je dom našla v Hamptonu, ki se lahko pohvali s prelepo plažo. To je že njena četrta hiša v tem priobalnem mestu.

Prostorsko razkošje Marca Jacobsa

jacobs.jpg

Ko se je oblikovalec Marc Jacobs naposled le preselil v hišo Superior Ink sredi New Yorka, ki jo je kupil lani, je med njegovimi oboževalci završalo. Za 420 kvadratnih metrov veliko stanovanje naj bi odštel 13 milijonov dolarjev. Dodatnih 10,5 milijona pa je porabil za prenovo.