Pri gradnji so uporabili industrijske gradbene materiale in tehnologije, saj so želeli ustvariti prikupno zatočišče, ki bo tako vizualno kot zvočno ločeno od bližnjega letališča in železniške postaje.

arc.jpg

Dom je sestavljen iz več zgradb

Hiša je zgrajena iz polkrožnega okvirja, ki določa zasnovo odprtih bivalnih prostorov. Polkrožna oblika zgradbe namreč zagotavlja, da je hiša obenem majhna in dovolj velika za udobno bivanje starejšega para ter njunih dveh psov. V tem odprtem delu sicer precej večjega doma, ki poleg polkrožnega objekta združuje še pravokotno oblikovano stavbo z drugimi bivalnimi prostori in podzemno garažo, so dnevna soba, kuhinja in jedilnica.

Osrednji prostor za druženje je umeščen v obokani obliki hiše, medtem ko so spalnice s kopalnicami, domača pisarna in telovadnica zgrajene v škatlasti stavbi zraven, ki nima strehe. Pred zgradbo in za no pa se odpre tudi prekrasen razgled na lepo urejen vrt z zeleno okolico.

1296063775_view_of_kitchen_matthew_carbone_photo_1000x660.jpg

Energijsko učinkovit dizajn

Zgradbi sta delno izdelana iz betona, delno iz strukturnih izoliranih plošč. V hišo so vgrajeni še drugi elementi, ki povečajo energijsko učinkovitost doma: kakovostna okna, vpihana izolacija in med drugim kovinska streha. Masivni les je bil uporabljen v minimalnih količinah, saj so iz njega izdelani le nekateri kosi pohištva v notranjosti in del obokanega okvirja.