Stare predmete, ki ležijo na dnu omare, podstrešju, v garaži ali kleti, ponovno uporabite – bodisi dotrajane kose pohištva bodisi okrasje in druge dodatke. Kupite poljubno barvo v razpršilu in z njo obnovite stare površine v nekaj novega in originalnega.

Recikliranje starega

Reciklirana dekoracija in pohištvo sta izredno trendovska, saj nista le najcenejša izbira, ampak sta lahko videti tudi povsem očarljiva. Če stare reči na novo prebarvate, jih boste najhitreje obnovili, pri tem pa prihranili denar in prostor za nakup novih. Včasih je sicer bolje, da barvanje zahtevnejših kosov opravijo najeti strokovnjaki, da je nanos enakomeren, še posebno, če tega sami prej nikoli niste počeli. Stare predmete pa lahko tudi kako drugače obdelate, da se bolj podajo v vaše prostore, na primer jih okrasite z novimi tkaninami.

reciklirano_pohistvo.jpg

Prerazporeditev pohištva

Če nimate denarja, da bi drastično prenovili podobo vašega doma, razmislite o prerazporeditvi pohištva, v prostor pa dodajte tudi nepričakovane okrasne elemente in nove zavese. Pohištvo premaknite po sobi tako, da poiščete nove kote, položaje in usmeritve posameznih kosov. Postavite ga na nekonvencionalen oziroma nepredvidljiv način.

Poceni okrasje

V prostore vnesite prenovljen dekor in druge poceni podrobnosti, ki jih bodo začinile. Posebno pozornost posvetite kombiniranju barv, stilu in funkcionalnosti prostora, saj želite doseči vizualno enotno sobo z ujemajočimi elementi.

Uporabite darove narave: sprehodite se po vrtu ali lokalnem gozdu in poiščite zanimive drevesne veje neobičajnih oblik, lepo ohranjene liste, razne gozdne plodove (denimo storže) in druge predmete, ki bi prikupno popestrili vašo dekoracijo. V preprosto vazo ali kozarec enostavno nasujte listja, manjših vejic in en večji cvet zimzelene rastline ter že boste imeli poceni in naraven okras.

creative_transparent_glass_fruits_and_flower_vas_decorating_ideas.jpg

Počakajte na razprodaje

Razprodaje in razni popusti so vedno dobrodošli, če želimo prihraniti nekaj denarja. Zato počakajte na ugodne ponudbe lokalnih trgovin, preden se odločite za nakup. Določite tudi, koliko ste pripravljeni in zmožni odšteti za novosti, ki bodo poudarile podobo bivalnih prostorov.

Več idej za poceni okraševanje doma pa si oglejte v naši fotogaleriji.