Igralka Courteney Cox, ki se je najbolj spomnimo iz humoristične serije Prijatelji, je sanjski dom našla v kalifornijskem Malibuju. Zanimiva hiša ob oceanu ne more brez sobe za goste, teniškega igrišča, kinodvorane in razkošnega bazena. Coxova se je, ko je kupovala hišo iz petdesetih let, zaljubila predvsem v lokacijo. Ker ima rada zasebnost, se je z lahkoto poslovila od starega razkošnega stanovanja, ki je bilo preveč na očeh javnosti.

Prenova po lastni presoji

courteney_cox_home.jpg

Igralka je hišo prenovila, ker je bil njen prvotni videz zanjo preveč zaprt in temačen, zato se je razveselila idej arhitekta Michaela Kovaca in prijateljice Trip Haenisch. Ker ima tudi sama dober oblikovalski čut, je dobro vedela, kaj želi doseči in zakaj. »Rada imam odprte prostore, ki omogočajo nemoten pretok ljudi. Rada povabim goste - svetle, tople barve so kot nalašč za druženje,« opisuje zvezdnica svoj prenovljeni dom.

Rajski kotiček ob plaži

Kuhinja ima pogled na morje in bazen. »Če odprem vrata, imam občutek, kot da sem na prostem,« med smehom pojasnjuje igralka. Njena prijateljica Haenischova pa doda: »Želeli sva, da bi kar največ sob v hiši imelo pogled na ocean. Stene sva zato prepleskali s svetlimi, skoraj belimi odtenki. Tako pride pokrajina bolj do izraza.«

cox2.jpg

Dodali sta tudi velika steklena okna, ki omogočajo svetlobi, da kar najbolj presvetli hišo. Interjer v dnevni sobi sta polepšali z razkošnim hrastovim parketom in kaminom. Za igriv značaj stanovanja pa je Courtney dodala nekaj umetniških slik. Hišo in igranje na domači plaži obožuje tudi Courtneyjina sedemletna hči Coco, ki se je rodila v zvezi z igralcem Davidom Arquettejem.

V sanjsko malibujsko domovanje Courtney Cox lahko pokukate tukaj.