Nakup igral in opreme za otroško igrišče

Oprema za otroško igrišče naj dosega zahtevane varnostne standarde. Najbolje je, da kupite igrala in potrebno opremo, ki so izdelani iz lesa ali plastike in ne iz kovine, saj boste tako preprečili poškodbe in opekline, ki bi jih sicer lahko povzročili trdnejši kovinski materiali ob dotiku.

mulch_playground.jpg

Kam ga umestiti?

Najpomembnejši element varnosti je seveda lokacija igrišča. Ko izbirate, kje boste igrišče uredili, poiščite območje, ki ga lahko neposredno vidite iz notranjosti doma − še posebno iz tistih sob, v katerih se največ gibljete in delate, na primer iz dnevne sobe ali kuhinje.

Da so otroci pod nadzorom in varni, okoli igrišča postavite tudi varnostno ograjo. Tako boste preprečili, da bi malčki brezglavo stekli na ulico, če jim med igro slučajno uide žoga. Za igrišče poiščite mesto, kjer sonce ne pripeka ves dan, da v poletnih mesecih otroci ne bodo preveč izpostavljeni sončnim žarkom.

mcgregor_playground_002.jpg

Potrebno je redno vzdrževanje

Območje z igrali morate seveda primerno vzdrževati. Vsaj enkrat mesečno bi morali pregledati, ali je morda kje kak zarjavel ali razpadel del, preveriti pa je treba tudi stabilnost vijakov in sornikov ter obrabljene vrvi. Če opazite poškodbo, jo takoj popravite ali poškodovani del zamenjajte.