Trendi v opremljanju kuhinj

V letu 2012 bodo v modi svetleče in elegantne kuhinje z dodatki iz praktičnega nerjavečega jekla, ki je neporozno, zaradi česar lažje odstranimo mikrobe in bakterije s površine. Nerjaveče jeklo je enostavno za čiščenje, zato je odlična izbira za tiste, ki želijo posodobiti gospodinjske aparate. Pri izboru slednjih pa veliko vlogo igra tudi energijska učinkovitost in skrb za okolje.

Vedno bolj priljubljeno je odpiranje in združevanje kuhinjskega prostora z dnevno sobo. Tako namreč dobimo bolj odprt, funkcionalen in navidezno večji prostor, namenjen druženju in sproščanju. Zelo trendovski je tudi kuhinjski otok oziroma bar v enem: otok ustvari dodaten prostor za pripravljanje hrane in kuhanje, hkrati pa služi tudi kot prostor za obedovanje oziroma druženje, če okoli postavite barske stole.

stainless_home_design_2012.jpg

Dnevne sobe in spalnice

Leto 2012 bodo zaznamovale talne obloge iz trdega masivnega lesa, ekološkega bambusa in predelanega lesa. Le-te so namreč enostavne za vzdrževanje in čiščenje, bambus pa je tudi zelo trajnosten in je videti kot čisto nov masivni les. Med predelanim lesom bo prevladoval okolju prijazen recikliran les, ki ga največ pridobivajo iz porušenih objektov.

Priljubljeni materiali bodo v prvi vrsti okolju prijazni in navdihnjeni z naravo. Pohištvo bo izdelano iz naravnega lesa, barve pa bodo odsevale naravo: v trendu so nebesno modra, temno zelena in nevtralni zemeljski toni.

dnevna_soba_2012.jpg

Terase in drugi zunanji prostori

Naraščajoč trend za leto 2012 je poleg vnašanja narave v ambient tudi povezovanje z zunanjimi prostori. Ven se tako prestavljata predvsem kuhinja in dnevni prostor, ki čez leto postajata del terase ali verande. Pri urejanju krajine prevladujejo rastline, ki odlično lokalno uspevajo in ne zahtevajo veliko zalivanja ali vzdrževanja – z njimi boste prihranili energijo in čas za vrtnarjenje, vpliv na okolje pa je kar najmanjši.