Sedenje in premikanje v stolih, ki visijo s stropa ali drevesa, razvija občutek za ravnotežje in zaznavanje. Tudi zato so viseči stoli postali tudi del notranje opreme. Sedenje na njih je podobno lebdenju sredi sobe, k sproščanju in uživanju pa vabijo že na prvi pogled.

viseci_stol_2.jpg

Za prave hedoniste

Če se radi zibljete, gugate ali podobno, lahko izberete viseče pohištvo. Stoli, ki jih pritrdite na strop ali drugo trdno podlago, so najlažja izbira. Obljubljajo  udobje, hkrati pa so preprost in učinkovit način za osvežitev prostorov, kot so dnevna soba, spalnica ali hodnik; manjkati pa ne smejo niti na terasi. Najudobnejši viseči stoli imajo celo podstavek za noge in posebno mesto za odlaganje kozarca ali pločevinke pijače.

Material, iz katerega je viseči stol, naj se ujema z opremo določenega predela vašega doma, kamor ga nameravate umestiti. Kombinirate lahko osebni okus in malce drznejše barve ali obliko, da je stol opaznejši element pohištva v sobi.

viseci_stol_1_g.jpg

Različni materiali in stili

Njihova posebna prednost je tudi v tem, da zavzamejo malo prostora (tal) in so zaradi tega zelo funkcionalni. Narejeni so lahko iz različnih materialov: lesa, plastike, ratana, akrilnega stekla in različnih tkanin. Kot rečeno, izbor prilagodite materialom v vašem domu, pri pritrditvi stola pa morate posvetiti posebno pozornost varnosti. Priporočamo, da izberete model z vgrajeno gumijasto vzmetjo, ki ublaži pritisk na strop.

viseci_stol_6.jpg

Izbrani viseči stol obesite poleg okna ali zraven sedežne garniture v dnevni sobi. Dodajte mu zanimive okrasne blazine v različnih barvah, saj bodo poleg vizualnega učinka pripomogle tudi k večjemu udobju.

Več fotografij elegantnih visečih stolov pa si oglejte v naši fotogaleriji.