Koncept dva v enem sta oblikovala Gabriele in Oscar Buratti, ki sta se domislila odlične rešitve za recikliranje odpadne vode. Izdelek W in W  namreč hkrati prihrani vodo, ki bi po umivanju odtekla v odtok, in prostor v kopalnici, saj je oblikovan v sofisticirani obliki L, ki izkoristi vertikalni prostor. Inovativni dizajn je prejel že štiri priznanja.

Kako sistem deluje?

Odvodni sistem umivalnika ima dve ločeni cevi. Ena vodi odpadno vodo do kanalizacijskih cevi, medtem ko druga zbira že uporabljeno vodo in jo čez filtre prečisti za nadaljnjo uporabo v stranišču. Odpadna voda je filtrirana in kemično obdelana, da odstrani neprijetne vonjave in bakterije.

roca_umivalnik_in_wc_v_enem_3.jpg

Vgrajeni rezervoar lahko skladišči do štiri litre reciklirane vode, s pomočjo sistema za zaznavanje prekoračitve te meje pa se vsi presežki vode stekajo v glavno kanalizacijsko cev.

roca_umivalnik_in_wc_v_enem_2.jpg

Pametna ideja

Ta relativno enostaven, a zato nič manj inovativen dizajn je pravi vzor "zelenih" izdelkov, saj deluje okolju prijazno in vam prihrani vodo. Zaradi elegantne oblike, ki se zlahka vključi v vse stile kopalnic, in nove tehnologije pa je primeren za vse, ki radi združujejo udobno s koristnim.