Več kot štiristo razstavljavce predstavlja na stotine notranjih interjerjev in arhitekturnih zasnov. Inovacije, ideje, sveži talenti in izvirnost so rdeča nit festivala. Neustavljiva ustvarjalnost novih razstavljavcev, ki se predstavljajo s svežimi izdelki, od ročno izdelanega elegantnega pohištva podjetja Young & Norgate, kaotičnih grafičnih potiskov, ki prinašajo nov veter v svet oblikovanja tapet, oblikovalca Kiratha Ghundoja in zanimivega pohištva podjetja Pottinger & Cole do keramičnih izdelkov oblikovalke Sene Gu in radiatorjev podjetja Eskimo.

Zanimivi nacionalni paviljoni

londoninterjer.jpg

100% Design si lahko ogledate na prestižnem razstavišču Earls Court, kjer se predstavljajo tudi nekateri nacionalni paviljoni, med drugimi avstralski, tajvanski, grški in čilski. Med izdelki, ki privabljajo največ pozornosti, so ploščice iz rečnih biserov podjetja Shellshock Design, stol Octopus Chair epskih razsežnosti, ki spominja na hobotnico, tekstil oblikovalca Mika Taya iz Singapurja in še marsikaj drugega.

Kuhinje in kopalnice

V sklopu kuhinj in kopalnic so predstavljene številne nove tehnologije, ki kar najbolj povečujejo ugodje bivanja in olajšajo vsakdanja opravila. Med novinci naj omenimo podjetje Bontempi, podjetji Tisettanta in oblikovalec Robert Timmons pa se v London vračata po več letih. Podjetja, kot so Not Only White, Roca, Grohe, Vado in Livinghouse predstavljajo zanimive interjerje sodobnih kopalnic .

Sodobni materiali in sveže ideje

london3.jpg

Pametni materiali in novosti na področju oblikovanja tekstilij so srce razstave. Proizvajalci, kot so Missprint, Claire Coles, Paperboy in Znak prinašajo raznolikost, v svet razkošja pa vas ogrnejo Melin Tregwynt, Chichi Cavalcanti in Christy Carpets, ki s tekstilijami oblikujejo privlačne starinske ambiente.

Za boljšo preglednost nad izdelki pa so tu še številni ugledni razstavljavci svetil, kot so ACDC, Astro lighting, Dare Studio, Paperself in drugi; njihove izdelke lahko vidimo v znanih hotelih po vsem svetu.

Razstava 100% Futures

londonluci.jpg

Razstavi 100% Futures in 100% Materials sta del dogodka 100% Design. Prva je usmerjena v prihodnost, zato vplivnim proizvajalcem, trgovcem, medijem, kupcem in mednarodni oblikovalski skupnosti predstavlja zvezdnike med oblikovalci, ki bodo krojili dizajn jutrišnjega dne. Šov 100% Futures je oster, vznemirljiv in poln inovativnih idej. Kot nalašč, da prav tu odkrijejo nove talente.

100% Materials

Razstava 100% Materials je pravo mesto za novosti željnih oblikovalcev in arhitektov, ki iščejo navdih za nove oblikovalske in arhitekturne projekte. Predstavljeni so novi materiali, tehnologije in koncepti. Gre za najpomembnejši dogodek, ki si ga vsako leto ogleda več kot 20.000 obiskovalcev. Te proizvajalci vabijo k aktivnemu sodelovanju: na delavnicah in predavanjih lahko novosti tudi potipajo in si jih pobliže ogledajo.

Nekaj izmed predstavljenih izdelkov si oglejte v naši fotogaleriji.