Uporabite tapete

Najlažja rešitev za okrasitev prostorov so seveda tapete, ki bodo opazno in v trenutku spremenile celotno podobo. Če tapet na stene ne smete lepiti, lahko rešite problem tako, da jih nalepite na leseno podlago, ki jo nato le prislonite k steni. S to poceni idejo lahko po želji spreminjate barvno shemo zelo pogosto ali pa denimo ustvarite pregradno steno, s katero razdelite prostor na dva dela.

Okrasite pohištvo

V roke vzemite šablono in z barvo na (svoje) pohištvo narišite cvetlične ali druge motive. Namesto barve lahko izberete tudi tapete ali dekorativne nalepke, ki jih na pohištvo preprosto prilepite.

decorate_rent_property_2.jpg

Kupite elegantno posteljnino

Privlačen in na pogled bogat komplet posteljnine bo dvignil nivo cele sobe. Posteljnina naj bo razkošna, mehka in zanimivih barv ter dobre kvalitete, da vas bo razvajala v čedalje hladnejših dneh.

Dodajte modularne omare za shranjevanje

Zložljive in modularne police ali omare za hrambo predmetov so idealne, če stanovanje najemate, saj se lahko prilagodijo obliki prostora, obenem pa jih enostavno odstranite in pospravite, če se preselite.

Razkošen lestenec

Prostor pa lahko enostavno okrasite tudi z vpadljivim stropnim lestencem. Izberite takšnega v živahni barvi ali nenavadne strukture, po sobi  pa namestite tudi več manjših ambientalnih svetil.

Izdelajte uokvirjeno zbirko

Imate veliko družinskih fotografij, ki jih želite pokazati? Uokvirite jih v podobne okvirje in jih obesite na najdaljšo steno v prostoru. Okvirji so lahko tudi stari;  restavrirajte jih in jih prebarvate. Namesto svojih fotografij lahko izberete tudi abstraktne umetniške slike.

decorate_rent_property_6.jpg

Na steno prilepite držala

Namesto žebljev lahko uporabite samolepljiva držala, na katera lahko denimo obesite brisače ali torbice na hodniku. Nalepke z držalom nalepite neposredno na steno.

Pregrinjalo na steni

Če sta na steni madež ali udrtina, ki ju želite prekriti, ali želite ustvariti osrednjo točko prostora nad posteljo, lahko na steno  pritrdite pregrinjalo ali zaveso v privlačnih barvah.

Ne pozabite na preprogo

Ne pozabite polepšati tal, kar najlažje storite s preprogo. Ne glede nato, kakšne talne obloge so položene po tleh, bo zanimiva preproga vedno dpolnila podobo celega prostora.

Več idej za dekoracijo najetih prostorov pa si oglejte v naši fotogaleriji.