Seznam opravkov, ki nas še čakajo pred božičnimi in novoletnimi prazniki, se nam lahko zdi neskončen: kupovanje daril, pisanje voščilnic, okraševanje doma in druge obveznosti se nam morda zdijo stresne in prav nič zabavne. Vendar pa si lahko vse skupaj olajšate, če sledite spodnjih nasvetom.

Kupujte pravočasno

Načrtovanje božičnega okraševanja vnaprej je zelo pametna poteza, zato vse okrasje in okrasne lučke kupite že prej, preden jih boste zadnji dan potrebovali. Seveda imate verjetno doma že iz prejšnjih let kup okraskov, pa vendar boste v trgovinah zagotovo videli še kakega, ki vam bo takoj všeč in ga boste želeli kupiti. Zaradi tega opravite vse nakupe prej, preden se v trgovinah začne večja gneča.

reduce_stress_holiday_shopping_01_af.jpg

Sestavite nakupovalni seznam

Sestavite seznam z vsemi potrebnimi prazničnimi stvarmi, ki jih morate kupiti. Napišite seznam daril, ki jih nameravate podariti: najprej začnite s seznamom imen ljudi, katerim boste zagotovo kaj kupili, nato pa zraven imen napišite še, kaj nameravate kupiti za to osebo.

S seznamom boste takoj bolj organizirani, saj vam pomaga prihraniti čas za brezglavo iskanje ustreznih daril in poskrbi, da nobenega od prijateljev ne pozabite obdariti. Če je mogoče, si v službi vzemite dan dopusta, tako da lahko tisti dan nakupite vsa darila, okraske in druge potrebne reči.

shopping_bags.jpg

Pomagajte drugim

Kupovanje daril za drugo osebo je običajno težka naloga, še posebno, če se nam niti ne sanja, kaj si želi. Bodite eden tistih, ki tudi vnaprej točno vedo, kaj hočejo: svojim družinskim članom in prijateljem natančno povejte, kakšne so vaše želje glede daril. Tako boste drugim olajšali delo, sami pa dobili točno tisto, kar ste si želeli.

Napišite praznične voščilnice

Doma sedite za mizo in napišite vse božične oziroma novoletne voščilnice, ki jih nato pošljite s klasično pošto. Zraven lahko pošljete tudi doma posnete fotografije družine, ki skupaj stoji ob okrašenem drevescu ali jaslicah. Če to storite v eni potezi, se vam bo s srca odvalil velik kamen in spet boste lažje zadihali.