Marsikdo bi rad stanovanje popestril z nenavadnim kosom pohištva. Odlično je, če je ta izdelan iz drugačnih materialov, kot smo jih vajeni. Papir, plastika, akrilno steklo so sinonim upora proti že videnemu, tradicionalnemu oblikovanju.

Ekološko in nadvse uporabno

napihljivo2.jpg

Napihljivo pohištvo je pravi hit tudi zato, ker je ekološko. Konstrukcija deluje tako, da kar najbolj vsrka zrak in se napihne, za izdelavo pa porabimo manj materiala kot za klasično pohištvo. Izdelujejo ga lahko iz odsluženih materialov, kot so plastika, guma, različna embalaža in tanke kovinske folije. Če ga opremimo z led-diodami, je nekaj posebnega tudi ponoči.

Napihljivo pohištvo: stole, mize in blazine lahko vzamemo s seboj na piknik, z njimi lahko popestrimo vrt ali pa jih uporabljamo v stanovanju namesto klasičnih pohištvenih elementov. Le kdo bi si mislil, da je to pohištvo tako udobno, pralno, lahko in poceni.

Izziv za oblikovalce

napihljivo1.jpg

Napihljivo pohištvo je za oblikovalce izziv. Tako je arhitekt Oscar Zieta razvil posebno tehnologijo, ki je prirejena za izdelavo napihljivega pohištva iz kovinskih folij, oblikovalec Marcel Wanders pa je oblikoval stol, ki ga napihnemo s tehnologijo za napihovanje plastenk za vodo. Med klasike v slogu popa pa spadata stola Satellitte Chair in Pouf oblikovalca Quasara Khanha.

Neskončne možnosti oblikovanja

Napihnjeni zofe, postelje in stoli so le delček v mozaiku možnosti, s katerimi lahko popestrimo stanovanje. Ste vedeli, da obstajajo tudi napihljive luči, stene in obešalniki? Prosojno ali pisano: napihnjeno pohištvo vnese v stanovanje vedrino in nas spomni, da je življenje lahko preprosto in igrivo.

Napihljivo pohištvo tudi za vaše stanovanje morda najdete tukaj.