V vrtnih lopah običajno shranjujemo vrtno orodje, na primer kosilnico, ročno orodje in motorno žago, pa tudi druge pripomočke, kot so denimo kolesa. Ravno zato so pogosto tarča nepridipravov, ki v lopi, skriti za hišo, vidijo lahek plen.

Zavarujte okna in vrata

Najpomembnejše je, da dobro zavarujete okna in vrata. Namestite kvalitetne varnostne ključavnice na vrata in okna, če jih še nimate, ter nikoli ne pozabite zakleniti vrat, oken pa ne pustite odprtih. Dober način obrambe pred tatovi pa je tudi namestitev rešetk na notranjo stran oken.

security_shed_door_catch_padlock_not_inc.jpg

Alarmi

Če ključavnice ne zadostujejo in imate v vrtni lopi dragocene naprave, razmislite o vgradnji alarma. Izberete lahko miniaturne alarme za vrata, ki so zelo glasni in hitro preženejo vlomilce, ali pa takega z infrardečim detektorjem, ki zazna gibanje telesa.

Popazite na kolesa

Pazite predvsem na kolesa, ki so najpogostejša tarča tatov. Kolo zato vedno zaklenite z varnostno ključavnico, tudi če ga pustite v že zaklenjeni lopi. Priklenite ga k večjemu, pritrjenemu elementu ali pa k obsežnejšemu kupu orodja; tako da bo vlomilec povzročil ropot, če ga bo poskušal ukrasti.

bike_storage.jpg

Kosilnice in vrtno orodje

V ranljivi vrtni lopi raje ne shranjujte vrednejših naprav in vrtnega orodja. Dragocene predmete, kot so kosilnice ali motorne žage, pospravite raje v garažo. Če te možnosti nimate, pa vso orodje zvežite skupaj z verigo, da bo nekoliko bolj zavarovano tudi v primeru vloma.