Nakup gospodinjskih potrebščin je lahko neprijeten v več pogledih, saj nam vzame dragoceni čas in denar. A ni zato nič manj nujen, če želimo vzdrževati lep, čist in zdrav dom, ki očara tudi goste. Zato skoraj vsaka gospodinja ve, da je najbolje vnaprej pripraviti seznam potrebščin, ki jih potrebuje.

Organizirani seznam

Če vnaprej veste, kaj morate kupiti in česa res ne potrebujete, boste v trgovini izdelke hitreje našli, izognili pa se boste tudi možnosti, da na katerega  pozabite. Trg je namreč preplavljen z raznovrstno ponudbo gospodinjskih potrebščin in nepotrebnih malenkosti. Tako hitro kupite tudi kaj, od česar ne boste imeli malo ali sploh nobene koristi.

housekeeping_supplies.JPG

Kako ločiti, kaj res potrebujemo?

Gospodinjske potrebščine lahko razdelimo v dve osnovni kategoriji: tiste, ki so nujne v vsakem domu, in tiste, brez katerih lahko živimo. V prvo kategorijo spadajo čistila za tla, okna, straniščno školjko in pomivalno korito, vrečke za smeti, koš za smeti, krpe, robčki, brisače in razkužilo. To so osnovni izdelki, ki jih potrebujete za brisanje umazanije v prostorih. V drugo skupino pa lahko prištejemo loščila za sijaj pohištva, osvežilce zraka, dišeče svečke, papirnate brisačke, čistila za kovino in večnamenska loščila.

Sestavite seznam

Nakupovalni seznam pripravite glede na potrebe in zahteve vašega gospodinjstva. Na primer: če so kuhinjska tla ali pult iz granita, je priporočljivo kupiti blažje čistilo za občutljive materiale. Za lesena tla in pohištvo iz recimo hrasta ali tikovine pa raje kupite primerno loščilo za sijaj.

senior_woman_writing_list_u17829469.jpg

Pri sestavljanju seznama upoštevajte tudi posebne potrebe posameznih družinskih članov. Nekateri izdelki namreč vsebujejo zdravju škodljive kemikalije in sestavine, ki so lahko nevarne za otroke in živali – tem se raje izognite. Pri določanju seznama pa upoštevajte tudi cene izdelkov, saj je bolje preizkusiti več izdelovalcev in med njimi izbrati najcenejšega s še vedno kvalitetnim izdelkom.