Stanovanje, ki se razprostira v dveh nadstropjih večstanovanjskega objekta sredi nemškega glavnega mesta, je svetlo in odprto ravno zaradi številnih ogledal, nameščenih na pregradnih stenah, kuhinjskih omaricah in nekaterih kosih pohištva. Rezultat so dinamični in svetli bivalni prostori, saj ogledala odlično odsevajo svetlobo po prostoru.

Svetli in moderni prostori

Ogledala različnih velikosti in oblik tvorijo geometrijske vzorce na površini pohištva in pregradnih sten stanovanja, tako da obkrožajo kuhinjo, prostor s kaminom in območja za sedenje. Kuhinja je namreč umeščena v sredino prostora v spodnjem nadstropju, zraven pa je urejena dnevna soba z vgrajenimi klopmi za sedenje. Ogledala so rahlo nagubana, tako da svetlobo odbijajo v vse smeri.

phpthumb_generated_thumbnailjpg.jpg

Vpadljiva dekoracija

Celotna podoba stanovanja je torej precej razgibana, zahvaljujoč odsevnim ogledalom, rdečim oblazinjenim klopem in atraktivnim umetniškim slikam na stenah. Pravi kontrast ogledalom in belosivim barvam sten in talnih oblog predstavljajo predvsem razkošno oblazinjene rdeče klopi, ki spominjajo na kraljevske sedeže. Na njih počivajo okrasne blazine v kotrastni modri barvi.

a_penthouse_in_berlin_by_lecarolimited_oskar_kohnen_fabian_freytag_photo_gerrit_engel_yatzer_12.jpg

Več fotografij prefinjenega stanovanja z ogledali pa si oglejte v naši fotogaleriji.