Pri ureditvi okolice posebej za vaše malčke uporabite kreativnost, upoštevajte pa tudi varnostne zahteve. Vsekakor morate najprej odstraniti vse ostre predmete iz območja, ki ga nameravate nameniti otroškemu igrišču, in omiliti ostre robove, da zmanjšate nevarnost poškodb. Različna vrtna orodja, oprema in grmovnice z ostrimi trni so lahko prav nevarni za nežne otrokove ročice, zato jim pospravite oziroma presadite na nedosegljivo mesto.

backyard_01.jpg

Kombinirajte žive barve

Kljub temu, da je zunaj že jesen in se narava že kaže v vseh svojih privlačnih jesenskih barvah, pa vnesite žive odtenke tudi v opremljanje okolice vašega doma. Najlažji način za dekorativno popestritev dvorišča je namreč ravno izbor živahnih barv, zato prebarvajte vrtno ograjo ali zid v pravljičen motiv ali vzorce iz narave. Pobarvate pa lahko tudi samo garažna vrata ali večjo steno.

backyard_big.jpg

Ustvarite več območij

Namesto da prostor za hišo uredite v enoten in odprt prostor, vam priporočamo, da ga organizirate v več predelov, ki jih med seboj ločite s peskovnikom, gugalnico ali športnim kotičkom z urejenim košarkarskim košem. Ustvarite tudi manjše območje, kjer se bodo lahko otroci spočili, obedovali, brali ali izdelovali ročna dela – naj bo po možnosti pokrito.

backyard_playhouse_pic.jpg

Pripomočki

Za okrasitev območij lahko uporabite vpadljive cvetlice ali druge rastline, atraktivne stole, mize, posodice za peskovnik ali zložljivo vrtno pohištvo. Izberite pisana plezala ali pa se lotite zahtevnejšega podviga: postavite vrtno hiško na drevesu (ali pod njim) ali lopo, ki jo lahko uporabijate tudi v druge namene.