Sprednji del z vhodom

Na severni strani stavbe, ki gleda proti ulici, sta zgrajena dva glavna vhoda – eden za dostop do hiše in drugi do garaže. Garaža je sicer v najnižji etaži pod zemljo, nad njo pa je na sprednji strani oblikovana podolgovata jeklena stena (z dodatkom rjavega kamna) s širokim zastekljenim oknom. Najvišje nadstropje je skoraj v celoti zastekljeno, zato je svetlo in odprto.

godoy_house_2.jpg

Južni in zahodni del

V hišo so na zahodnem in južnem delu ob straneh vgrajena jeklena zastirala v obliki nanizanih lesenih letvic, ki se razprostirajo čez celo steno v spodnjem nadstropju. Namenjena so blokiranju neposredne sončne svetlobe v toplejših mesecih. Pravzaprav je jeklena kar vsa konstrukcija, saj so jo postavljali takrat, ko so bile cene jekla nizke.

Notranjost hiše

Bivalni prostori so odprti in svetli, saj vsi nudijo razgled na okolico. Na južni strani objekta je urejena velika terasa z bazenom in rastlinjem. V spodnjem nadstropju so prostori brez stene, ki bi jih ločila od zunanjosti, umeščeni povsem zunaj, da lahko stanovalci uživajo na svežem zraku kar v dnevni sobi.

godoy_house_9.jpg

Več fotografij čudovite hiše Godoy pa si oglejte v naši fotogaleriji.