Kako očistite z lasmi zamašen odtok

Najprej morate iz kopalne kadi ali kabine za prhanje spustiti vodo, da odteče, nato pa se z rokami lotite čiščenja odtoka. Lase je najenostavneje pobrati z izvijačem ali z rokami, ki ste jih zaščitili s plastičnimi zaščitnimi rokavicami. Nato natresite v odtok nekaj poceni čistila za odmašitev odtokov ali kuhinjske sode, ki bo očistila tudi preostanek vodovodne cevi, in odprite vodo za minuto ali dve oziroma po potrebi.

unclog_hairy_drain_800x800.jpg

Tipi odtočnih cedil

Mrežasto cedilo za odtoke je običajno dražje od drugih, saj ne rjavi, videti pa je prav elegantno. Če imate težave z nabiranjem dlak in las, je najboljša rešitev, da preventivno čez odtok namestite odtočno cedilo, ki pa naj ima ožje luknjice, skozi katere lasje ne bodo mogli spolzeti in uiti v vodovodni sistem.

ufm_strainer1_1.jpg

Odtočno cedilo v obliki košarice se lahko odpre in zapre, voda vmes zlahka odteka, lasje pa se ujamejo na sredini. Tretja možnost pa je cedilo za odtoke, ki je namenjeno enkratni uporabi in ga lahko, ko se na njem nabere dovolj las, preprosto odvržete v smeti in na njegovo mesto postavite novega.

Če imate z  zamašenim odtokom pogosto težave, si omislite več odtočnih cedil za enkratno ali večkratno uporabo, saj je bolj higiensko, če jih menjavate pogosto. Takšen odcejevalnik stane manj kot evro, prihrani pa vam precej truda, ker prepreči blokado cele vodovodne cevi.