Spalnica je postala udoben in funkcionalen prostor, ki združuje prav vse: razkošno garderobo, udobno posteljo, klubsko mizico z fotelji, multimedijski sistem, domačo knjižnico in ne nazadnje tudi kopalnico, če je ta odprta oziroma je del odprtega prostora.

Opazna postelja

Najpomembnejši element spalnice je še vedno postelja, ki naj bo udobna in privlačna na pogled. V trendu so moderne postelje s poudarjenimi vzglavji, ki izstopajo po svoji obliki, materialu ali načinu obdelave. Postelja naj bo dominantna, zato izberite zanimiv dizajn: v modi so še naprej okrogle postelje – praktične predvsem za tiste, ki si želijo obrniti vzglavje proti poljubni strani neba, a zaradi postavitve prostora tega ne morejo storiti.

ruf_bett_circolo_bed.jpg

Privlačno pohištvo

Poleg postelje seveda ne gre brez velikih omar in prostrane garderobe. Omare za shranjevanje si organizirajte po želji in odvisno od vaših potreb. V trendu so denimo dekorativne vgradne omare z drsnimi vrati, na katerih so nameščena ogledala, navadno ali satinirano steklo, različne tkanine in podobno.

Sestavni del spalnice je tudi komoda, ki naj se stilno ujema z drugim pohištvom. Trendovska je denimo komoda, izdelana iz stekla; postavite jo na nevsiljivo mesto, kjer ne bo motila vsakodnevnih prehodnih poti v sobi. Hkrati ne smejo manjkati niti police za odlaganje knjig ali manjši predalnik, ki lahko služi kot domača knjižnica. V prostor dodajte manjšo delovno mizo, ki bo pretvorila spalnico v delovno sobo ali prostor za učenje. Poleg te boste potrebovali še udoben salonski stol, zofo ali vsaj fotelj.

remote_image20110829_14302_f7we9e_0.jpg

Sodobna razsvetljava

Več svetil bo zaokrožilo celotno podobo trendovsko opremljene spalnice, zato v sobo dodajte velike talne ali manjše namizne svetilke, ki jim lahko uravnavate jakost svetlobe.

Več fotografij trendovskih spalnic pa si oglejte v galeriji.