Podvodni svet

Stenske poslikave in posteljnina z morskimi motivi, deskarsko vzglavje in okvir postelje v slogu skritega zaklada bodo vašemu otroku dale občutek, da se je znašel v podvodnem kraljestvu, kjer ga čakajo razburljive dogodivščine. Ker pa so vse stene poslikane s čudovitimi motivi, ki dajejo pristen vtis podvodnega sveta, ne ostane veliko prostora za knjižne police in večje kose pohištva. Težavo lahko rešite tako, da knjige in druge predmete pospravite kot skriti zaklad v predale pod posteljo.

Sobica za male knjižne molje

Če vaš otrok rad posluša pravljice ali že sam prebira knjige, mu lahko sobo opremite kot prijetno pravljično knjižnico. Na policah namreč velikokrat zmanjka prostora za vse knjižne zbirke. V takšni sobi pa je dovolj prostora tako za knjige kot za druge predmete. Na vratih in omaricah so lahko plakati in nalepke za vaje iz črkovanja ter prostor, kamor lahko otrok nalepi risbice. Velike blazine in sedež pri oknu ponujajo udoben prostor, kjer lahko skupaj prebirate pravljice.

1_library_kids_room_lg.jpg

Nadebudni raziskovalci vesolja

Ta planetarni raj vsebuje vse, kar bi lahko zanimalo vaše male astronavte – meteorite in zvezde na stenah ter sedišča v obliki luninih kraterjev. Tudi okvirji oken in vrat so pobarvani v vesoljskih odtenkih. Da soba ne bi bila videti pretemna, so vanjo postavljene bele omarice. Stene in strop lahko tudi polepite z nalepkami zvezdic, ki se svetijo v temi, za večji učinek pa dodate posebne lučke.

4_outer_space_kids_room_lg.jpg

Spalnico pa lahko seveda dopolnite tudi s posebno oblikovanimi kosi pohištva, na primer posteljo v obliki avtomobila ali priljubljene živali, pravljičnimi mizicami, omaricami v slogu risanih junakov… Najbolje je, da se odločite za usklajeno kombinacijo postelje, omarice, predalnika in drugih pohištvenih kosov. Material naj bo vzdržljiv, pohištvo pa prilagojeno za otroke in dovolj varno. Nekaj zanimivih kosov pohištva za najmlajše si lahko pogledate tukaj.

Kakšne so otroške spalnice, opremljene v indijanskem, princeskinem, slikarskem ali mornarskem slogu, si lahko ogledate v naši fotogaleriji.