Svoj dom lahko pametno okrasite, da bo povsem prilagojen vaši hišni živali. Izberite pohištvo, izdelano iz trpežnih vlaken, kot so tvid, usnje, semiš in mikrovlakna. Vsi ti materiali bodo namreč veliko bolje skrili razne madeže, ki jih za seboj pustijo ljubljenčki, obenem pa so tudi bolj odporni na obrabo. Seveda nobeden od naštetih materialov ni neuničljiv, zato premislite tudi o uporabi trših materialov, na primer plastike, koriana, lesa in kovine.

Izbor talnih oblog

Tla v stanovanju ali hiši najbolj uporabljamo, zato naj bodo trpežna in odporna, odražajo pa naj dekorativni stil vašega doma. Izogibajte se preprogam in odejam, ki jih po tleh le položite, saj boste iz njih težko odstranili madeže, ki jih za seboj pustita pes ali mačka. Izberite ploščice, les ali celo vinilne talne obloge, medtem ko parket zaradi prask, ki jih pustijo na njem živalski kremlji, ni najboljša izbira.

e6d10_friendly_pets_dog_e1296993275636.jpg

Vzorci in barve za prikrivanje

Namesto svetlih in nevtralnih barv poiščite vzorce in živahne barve. Na tkaninah, preprogah in tapetah naj bodo različni potiski in živalski vzorci, ki pomagajo prekriti madeže, dlake in praske. Uporabite pisane tkanine, na mestih, kjer vaša žival spi, pa uporabite trpežnejše materiale. Če pes denimo spi na kavču, ga prekrijte s prevleko, ki jo lahko operete v pralnem stroju.

kucni_ljubimci14.jpg

Zmanjšajte število razbitih predmetov

Ko načrtujete opremo svojega doma, ne pozabite, da hišni ljubljenčki radi brezskrbno tekajo naokoli. Torej morate vse umetnine, skulpture, elektronske naprave in podobno umakniti od tal, da preprečite morebitne poškodbe. Umetniška dela naj visijo na steni ali pa jih razstavite na višje ležeče police. Pred dosegom živali, ki jih radi grizejo in žvečijo, pa skrijte tudi vse kable in podaljške.