Poudarjena stena

Namesto zidu za sedežno garnituro lahko izberete tudi drugo steno, ki jo želite poudariti; denimo tisto z vgrajenim kaminom ali televizijo. Zid okrasite z  opaznejšo umetniško sliko ali fotografijo. Razstavite lahko tudi celo galerijo družinskih fotografij, ki ste jih uokvirili v enake okvirje ali jih pritrdili na barvno podlago. Podrobnosti na sliki (barve, motiv) naj bodo usklajene z opremo dnevnega prostora, da bo podoba skladnejša. Vtis dopolnite z izvirno talno ali namizno svetilko, ki jo postavite zraven pohištva za sedenje, in podolgovato klubsko mizico pred garnituro.

living_room_art_ideas_8.jpg

Udoben kotiček za sedenje

Če vam trenutne finančne razmere ne omogočajo velikih sprememb v opremljanju doma, lahko poskusite s cenejšimi rešitvami. Za trosed ali kavč kupite nove prevleke, ki naj se skladajo z drugim pohištvom, in dodajte vesele okrasne blazine. Staro preprogo zamenjajte z novo – manjšo, a privlačno, ki jo položite pred sedežno garnituro.

Prostor poleg okna

Poleg okna si uredite kotiček za popoldanski počitek, branje časopisa ali pitje kave. Seveda boste to lahko izpeljali le, če imate dovolj velik dnevni prostor. Zraven vsakega okna obesite bogate dekorativne zavese, ki jih z vsake strani zavežete z barvno ujemajočima se vrvicama, predenj pa postavite udoben fotelj ali babičin gugalni stol. Poleg stola postavite tudi manjšo mizico, na katero boste lahko odložili knjigo ali skodelico s čajem.

focal_point_1.jpg

Več primerov opreme modernih dnevnih sob, ki pritegujejo pozornost s središčno točko, pa si oglejte v fotogaleriji.