Široka paleta pastelnih odtenkov

Za bolj pomirjujoč interjer izberite nežne pastelne barvne odtenke: od svetlo rumene, oranžne, sivomodre, kremno bele, svetlo vijolične, nežne turkizne pa vse do svetlih tonov modre in zelene. Paleta barv je lahko široka, saj vsi pastelni odtenki v prostor prinašajo umirjenost in spokojnost; na njih se naše oči in duša prav lepo spočijejo. Barve uskladite z razsvetljavo ter materiali pohištva in okrasnih elementov.

Idealne za majhne prostore

Ambient je videti bolj svež, prenovljen, sproščen in pravljični, če izberete pastelne tone. Vendar pa ga lahko tako tudi vizualno povečate, saj po navadi pastelni toni ustvarijo iluzijo večjega prostora. Vizualno lahko odprete in razsvetlite majhne prostore, kot so hodnik, kopalnica, kuhinja ali manjša otroška soba.

_8.jpg

Z izborom takšnih barv dobimo jasne in čiste prostore, zato v nežen odtenek prebarvajte vse stene. V prostor dodajte leseno pohištvo bele barve ali oblazinjeno pohištvo v nežnih kremnih tonih, ki naj se ujemajo z drugimi barvami. Priporočamo vam, da se poigrate z največ tremi barvami, ki so lahko različnih odtenkov. Če želite ustvariti bolj razgibano sobo, na posteljo ali kavč položite očarljivo okrašene okrasne blazine, zavese, preproge ali dekorativne podrobnosti v istih tonih kot izbrane barve prostora.

pastelne_barve_9.jpg

S svetlimi barvami do vintage stila

S pastelnimi toni najlažje ustvarite priljubljeni vintage slog prostora. Uporabite belo barvo, ki naj prevladuje, in ji dodajte še druge pastelne barve in veliko starinskih lesenih podrobnosti. Če stene prebarvate v dve različni barvi, pa lahko tako tudi ločite prostor na dva predela.

Več idej, kako v interjer vnesti ljubke pastelne barve, pa si oglejte tukaj.