Družinsko podjetništvo »pod eno streho« združuje podjetja Ramda, Rotar in Eurogarden. Leta 1981 je namreč Anton Rotar pustil službo v podjetju Agrostroj in odprl servisno delavnico za kmetijske in male stroje v Podsmreki.

Program prireditve je vodil Boris Kopitar, kot posebna gostja je nastopila domačinka Saša Lendero, zapela pa je tudi domača hči Ana Rotar, ki je letos izdala svojo zgoščenko. Na proslavi je bila izjemno močno poudarjena družina: Anton, Mateja, David in Ana ter tudi starši, mama Antona in pokojni oče, ter družina Mateje, s katero se je uspešni podjetnik poročil leta 1988 in je od takrat naprej trden člen tudi v podjetju in ne le v družini. Poleg poudarjanja družine niso pozabili niti na 30 zaposlenih, ki jih v podjetjih ne druži le poklicna pot, ampak tudi, kot nam je rekel vodja servisa Pavle Bašnec, ki je v podjetju že 23 let, skoraj družinska pripadnost. Morda je tudi vse to ključ do uspeha.

rotar1.jpg

»Ne praznuje vsako podjetje 30 let in le malo družinskih podjetij je tako uspešnih, kot je naše. In na to smo več kot ponosni,« je na prireditvi dejala Mateja Rotar. Številne poslovne in zasebne partnerje sta pozdravila župan občine Polhov Gradec - Dobrova Franc Setnikar in predsednik občinske obrtne podjetniške zbornice Ljubljana Vič Andrej Stritar.

Na prireditev so prišli številni gostje iz Slovenije in tujine, na prvem mestu pa moramo omeniti direktorje ali predstavnike podjetij Unicommerce (zastopnik Stihla), Husqvarne, podjetja Solo, Global Garden Products iz Italije, Briggs & Stratton, MTD, OASE Nemčija in drugih, kar je še posebno potrdilo besede Mateje Rotar: da so postali zares zaupanja vreden partner, tako za proizvajalce kot tudi za kupce.