Posebna značilnost novega okolju prijaznega stanovanjskega kompleksa bo tako imenovana zelena streha, na kateri bo posajena trava in drugo rastlinje. Terasaste zgradbe bodo namreč oblikovane tako, da se bodo na eni strani počasi spustile proti tlom, s čimer bo na strehi nastal umetni hrib oziroma travnik, posejan z zelenjem.

Stanovanjsko območje iz dveh delov

Nova stanovanjska skupnost bo zasnovana tako, da se bo vse vrtelo okoli zelenih površin in mestnega kmetijstva, saj bodo naravne rastlinske in živalske vrste prekrile vsak meter območja. Štirinadstropni večstanovanjski del bo razdeljen na dva kompleksa: ena zgradba bo videti, kot da v terasah raste iz tal, medtem ko se bo druga proti tlom spuščala. Z zelenjem porasla streha bo delovala kot podaljšek parka, stanovalci pa jo bodo lahko uporabljali kot dodatno dvorišče. Nasproti teh dveh objektov bo stala še ena po strukturi podobna stavba.

off_arhitekti_stanovanjski_kompleks_francija_3.jpg

Očarljiv videz stanovanjskega kompleksa spominja na zaraščene ruševine, ki počasi izginjajo pod bujnim rastlinjem. V vsakem nadstropju lahko opazimo gosto poraščene balkone, zaradi katerih bo urbana struktura celega območja na pogled enotna in podobna podeželskemu hribu.

off_arhitekti_stanovanjski_kompleks_francija_2.jpg

Urbano bivanje z naravo

V drugi stanovanjski kompleks, ki bo nastal na območju levo od prvega, bo sicer vključenega manj rastlinja, a bo še vedno osredotočen na okoliško naravo in bujno vegetacijo. Projekt bo sestavljen iz osmih manjših dvonadstropnih zgradb, ki bodo stanovalcem ponujale zasebne zunanje terase, okoli zemljišč in kompleksa pa bodo zasadili tudi avtohtona drevesa.