Na zahodni strani hiše se razprostirajo gore, na južni in vzhodni strani pa je stanovanjsko območje, sestavljeno iz hiš, ki se postavljene na območju, kjer je gradnja sicer omejena. Zato so morali prilagoditi tudi podobo tega objekta, da bi se čim bolje vključil v okolje.

Hiša iz lesa, betona in jekla

Hišo so zgradili na grobem in neravnem terenu. Njena oblika je povsem prilagojena tamkajšnjemu življenjskemu prostoru, kjer gore na eni strani ustvarjajo senco in omejijo količino naravne svetlobe, ki zgradbo doseže v zimskem času. Neenakomerno zemljišče je predstavljajo problem in izziv za celoten potek gradnje.

1307972946_mebius_02_666x1000.jpg

Ohranili prvotno obliko zemljišča

Zgradba je sestavljena iz več različnih paviljonov, prostori med njimi pa so odprti. Stanovalcem je na voljo ogromno zanimivih kotičkov okoli doma, kjer lahko preživljajo svoj prosti čas na prostem. Različne plasti so prav privlačne tako v notranjosti kot zunaj. Arhitekti namreč niso želeli ravnati pokrajine, temveč so stavbo zgradili kar na neenakomernem površju. Nastalo je več različnih ravni, ki tvorijo razgiban življenjski prostor. Novi dom je kot nalašč za zakonski par, ki ima za hišnega ljubljenčka majhnega zajčka.

1307972995_mebius_18_666x1000.jpg

Več fotografij hiše Mebius pa si lahko ogledate v naši galeriji.