Z Izborom primernih kosov pohištva, kot so postelje, sedežne garniture in vgradne omare, ki zapolnijo prostor vse od tal do stropa, zmanjšate število kosov pohištva in razbremenite sicer prenatrpan ali neusklajen prostor.

Neusklajeno pohištvo

Najpogostejša napaka pri urejanju interjerja je neusklajenost in stilska različnost posameznega pohištva v enem prostoru, zaradi česar je soba videti neusklajena. Eksperimentiranje z različnimi stili je drugače lahko povsem učinkovito in očem prijazno, saj pričarate originalno notranjo opremo, vendar pri tem pazite, da so za večjo harmonijo kosi pohištva med seboj povezani vsaj z barvami ali materiali.

prenatrpano.JPG

Opremljanje brez načrta

Ena izmed pogostih napak pri urejanju doma je tudi ta, da opremljate brez načrta. V mislih morate imeti celostno podobo prostora in stanovanja, ne le en kos pohištva, ki vas je očaral in bi ga radi izpostavili. Udobje, kakovost in funkcionalnost združite z estetskimi zahtevami po načelu: manj je več!

Postavitev pohištva

Izbrano pohištvo v prostor razporedite pravilno, in sicer tako, da sprostite pogosto rabljene prehodne in komunikacijske poti. Premislite, katera območja doma pogosto in katera manjkrat uporabljate, opremo pa v sobo umestite glede na strateški načrt. Če je v enem delu urejena spalnica, v drugem pa kotiček za igranje otrok, morate območji med seboj jasno ločiti, saj boste s tem povečali kakovost bivanja.

napake_pri_opremljanju_1.jpg

Preveč barv

Če mešate preveč različnih barv, boste prostor dodatno obremenili. Pisane zavese, okrasne blazine, preproge, sedežne garniture, stoli in kompleksni okrasni elementi bodo ustvarili občutek prenatrpanosti in neprestano motili vašo pozornost. Svetujemo vam, da izberete največ tri barve, vzorci pa naj bodo za večjo skladnost mešanica izbranih barv.

Šibka razsvetljava

Razsvetljava v domu naj bo urejena tako, da omogoča različne aktivnosti in po drugi strani sproščanje. Šibko osvetljeni prostori z le enim virom umetne svetlobe namreč niso ugodni za daljše bivanje. Po prostoru razporedite več svetil, od talnih do stenskih, ki naj se stilsko in barvno ujemajo.