Predpasnik

Med čiščenjem oblecite predpasnik, ki naj ima dovolj večjih žepov, da vanje pospravite čistila ali osvežilec zraka, v enem lahko celo zbirate smeti. S tem boste prihranili čas, saj boste imeli čistila vseskozi pri roki, vsako smet ali drugo malenkost pa vam ne bo treba posebej nositi do smetnjaka.

Krpa iz mikrovlaken

Uporabljajte večnamensko čistilno krpo iz mikrovlaken. Mikrovlakna namreč privlačijo in zadržujejo prašne delce in umazanijo, zaradi česar je potrebna le ena poteza, da je površina čista. Priporočamo vam, da kupite dve takšni krpi: eno za brisanje in sijaj steklenih površin, drugo pa za čiščenje drugih površin.

mikrovlakna.jpg

Čistilna gobica z grobo stranjo

Čistilna gobica, ki ima eno stran bolj grobo, vam lahko hitro in enostavno z malo vode pomaga odstraniti madeže z različnih površin, ne le s kuhinjske posode.

Ščetka za zobe

Med čistilnimi pripomočki ne sme manjkati niti zobna ščetka, saj je odlična za čiščenje manjših razpok, tipkovnice in drugih težko dostopnih mest.

cleaning_with_toothbrush.jpg

Deaktivirana kreditna kartica

Ne nazadnje je zelo praktična tudi nedelujoča kreditna kartica, saj jo lahko uporabite kot strgalo za odstranjevanje zalepljenih in zasušenih trdovratnih madežev s številnih površin v domu.