Izpusti ogljikovega dioksida niso omembe vredni, materiali, iz katerih je naprava, pa so na zemlji že, odkar ta obstaja. Grelnik je sestavljen iz jekla in keramičnega radiatorja, ki sta nameščena nad svečo na stojalu iz trdnega jekla. Radiator absorbira in koncentrira termalno energijo sveče in jo pretvori v toploto. Če radi prižigate svečke, lahko zdaj izkoristite njihovo toploto za ogrevanje doma ali pisarne. Namesto navadne sveče lahko uporabite tudi ''električno svečo'' – 60-vatno halogeno svetilko, ki vas za deset ur, ko gori, stane 6 centov.

Uporaba naravnih lastnosti snovi

Kot pravi izumitelj, se lahko jeklo približa temperaturi izvora toplote. Središče trdnega jekla se lahko ogreje na 288 stopinj Celzija, površina pa na 70 do 80 stopinj. Dokler je sveča pod jeklom, njegova površina oddaja toploto.

Preprost dizajn

Na preprosto elegantnem dizajnu ni gibljivih delov. Neglazirano terakoto lepo dopolnjuje naravni zaključni sloj na stojalu iz trdnega jekla. Končni videz je tako nenavaden, osupljiv in zagotovo organski.

kh_019_2009_lamp_res_cuta.jpg

Izumitelj je navdih za svojo ''električno svečo'' dobil v dejstvu, da se 90 odstotkov energije, ki gre v navadno žarnico, ''zapravi'' kot toplota namesto svetlobe. ''Odpadno toploto navadne žarnice načrpamo v radiator. Če električna energija prihaja iz obnovljivih virov, potem je tudi uporaba Kandle Heeterja ekološka in trajnostno naravnana,'' pravi Doss.