Najprej boste morali prostor do konca sprazniti in očistiti. Prepričajte, da stene in tla niso okuženi s plesnijo ali glivicami. Okvirno ocenite, koliko dodatnega prostora za oblačila potrebujete in se na tej osnovi odločite, koliko omar in drugega pohištva boste postavili v garderobno sobo.

Ogledalo in svetle barve

Ko načrtujete posebno sobo za shranjevanje oblačil, je priporočljivo, da najprej izrišete prostor za ogledalo. Po možnosti izberite polno dolžino prazne stene, na katero ga pritrdite. Stene prebarvajte v svetle barve ali pa nanje nalepite privlačne tapete. Izogibajte se barv, ki predstavljajo kontrast koži, kot so vinsko vijolična, travnato zelena in podobne.

dressing_room_design_ideas_1.jpg

Pohištvo

Najbolje je, če prostor natančno izmerite in vanj postavite garderobne omare, ki se po meri popolnoma ujemajo z dimenzijami sobe. Tako boste namreč najbolje izkoristili vsak centimeter prostora. Namesto omar lahko na stene namestite le police in zraven postavite stojala. Pripravite tudi prostor za čevlje in dekorativne dodatke, kot so torbice ali kravate, ki naj najdejo mesto na nižje ležečih policah.

Poleg omar in polic izberite tudi udoben salonski stol ali oblazinjeno otomano, na katero boste lahko sedli med pomerjanjem čevljev in iskanjem prave kombinacije oblačil. Po tleh pa za večji občutek razkošja položite preprogo.

glamorous_dressing_room.jpg

Razsvetljava

Poskrbite tudi za primerno razsvetljavo sobe. Poleg trendovske talne svetilke več luči namestite tudi okoli ogledala in na strop večjih omar, da boste vedno dobro videli, kaj je v njih. Na sredino prostora pa obesite zanimiv lestenec, ki bo garderobi dodal prefinjen videz.

Več fotografij sofisticiranih garderob vaših sanj pa si oglejte v fotogaleriji.