Svetel in zračen domači bar

Prostor za zajtrkovanje naredite na domačem baru, ki je del vaše kuhinje. Če tega še nimate, si omislite manjši pult, pod katerim naj bo prostor za shranjevanje vinskih steklenic ali drugih stvari. Pult oziroma manjši bar dodajte ob steno v manj prehoden del kuhinje ali na mejo s hodnikom oziroma dnevno sobo, da se izognete prenatrpanosti, zraven pa postavite še barske stole.

breakfast_room_1.jpg

Uporabite kuhinjski otok

Majhen kuhinjski otok vam ne bo le služil kot dodatna delovna površina za kuhanje, ampak lahko na njem tudi obedujete. Na zunanji rob otoka zato postavite ozke, a visoke lesene barske stole.

Jedilnico ločite od kuhinje z opeko

Kombinirajte grudasto leseno pohištvo (neobdelan videz) ali temno vrbovo protje, iz katerega so lahko na primer izdelani stoli, z izpostavljeno rdečo opeko, če želite pričarati sodoben rustikalni stil. Z opeko obložite  del nezapolnjene stene (recimo med kuhinjo in dnevno sobo), ob katero postavite večji predalnik, v katerega zložite posodo in pribor.

breakfast_room_3.jpg

Pomirjujoče območje jedilnice

Če je le mogoče, manjšo jedilno mizo in stole postavite zraven okna, ki nudi očarljiv razgled na zeleno okolico ali vaš vrt. Izberite klasične barve, kot so rjavi odtenki, elegantne pletene stole in preproste detajle.

Prihranite prostor

Kadar jedilnice nimate kam umestiti, pomislite ponovno. Izberete namreč lahko povsem preprosto mizo, ki sprejme komaj dva krožnika, zraven nje pa postavite še dva visoka barska stola - in že ste dobili uporaben prostor za obedovanje.

breakfast_room_5.jpg

Zaobljen kuhinjski otok

Namesto klasično ravnega si priskrbite zaobljen kuhinjski otok, ki bo dodobra izkoristil prostor in ga hkrati razdelil na dva predela – natančneje, ločil bo kuhinjo od jedilnice. Za še bolj dramatičen videz nad otokom vgradite več lepo okrašenih svetil.

Več domiselno umeščenih in opremljenih jedilnic pa si oglejte v naši fotogaleriji.