Vedno uporabljajte krpe za brisanje prahu in čiščenje tal, ki jih lahko operete v pralnem stroju in ponovno uporabite. Takšne krpe vam bodo dolgoročno prihranile kar nekaj evrov v primerjavi s tistimi za enkratno uporabo. Tako boste poskrbeli tudi za okolje, saj bo manj odpadkov.

Redno čistite sesalnik

Sesalnik za prah redno čistite in iz sesalne cevi ter vrečke, kjer se umazanija nabira, odstranite vse lase in večje kose smeti. Če bo sesalnik čist, bo deloval optimalno in bo tudi bolje posesal površine, zaradi česar vam ne bo treba tolikokrat čistiti. Uporabljali ga boste manjkrat, s tem pa prihranili stroške za elektriko. Ko bo sesalnik na vrečko dotrajal, razmislite o nakupu ciklonskega brez vrečke, ki je pri čiščenju precej bolj učinkovit, predvsem pa vam ne bo treba kupovati nadomestnih vrečk.

samsung_vacuum_cleaner_1.jpg

Pripravite svoja čistila

Precejšnjo vsoto denarja boste prihranili, če sami izdelate čistila za tla in čiščenje površin, kot so keramične ploščice. Vse, kar potrebujete, sta kis in voda, ki ju zmešate v razmerju ena proti ena. Zmes zlijte v razpršilko in jo imejte pri roki vsak dan.

Pralni stroj naj bo poln

Napolnite pralni stroj do konca, preden ga zaženete. Pranje pri 60 stopinjah Celzija namreč traja več kot dve uri, pri tem pa porabite elektriko, vodo, pralni prašek in mehčalec. Stroške pa zmanjšate, če strojno perete le, ko se vam nabere zaloga perila za poln boben pralnega stroja. Podobno velja tudi za pomivalni stroj v kuhinji.

washing_machine_lg_gt_full_width_landscape.jpg

Naravni osvežilec zraka

Osvežilci zraka v prostoru in dišeče svečke so razmeroma visok strošek v gospodinjstvu, pri tem pa običajno vsebujejo tudi zdravju strupene snovi, zato naredijo več škode kot koristi. Popolnoma enakovreden nadomestek osvežilca zraka lahko enostavno pripravite sami, če v sobo postavite skledico z belim kisom ali kuhinjsko sodo, ki vpijata neprijetne vonjave povsem naravno.