Zgradba je zrasla na pobočju nižjega hriba v bližini tamkajšnjega jezera. Obkrožajo jo drevesa in drugo bogato rastlinje, tako da je pravzaprav kot oaza sredi rastlinske džungle.

contemporary_casa_en_el_bosque4.jpg

Hiša stoji na površini 3.500 kvadratnih metrov; v okolico pa so jo postavili tako, da lastnikom ni bilo treba porušiti bližnjih dreves, temveč so jih ohranili, da objektu še danes dajejo energijsko učinkovito senco.

contemporary_casa_en_el_bosque1.jpg

Kar najmanj spremenjena okolica

Drevesa v neposredni bližini objekta pa so namenjena tudi zaščiti hiše pred pihanjem močnega vetra, deževjem in sončno pripeko. Lastniki in arhitekt so se namreč odločili, da spoštujejo naravo, zato so hišo zasnovali tako, da omogoča uporabnikom stik s prelepo pokrajino.

contemporary_casa_en_el_bosque2.jpg

Odprta proti zunanjemu svetu

Zgradba ima na južni strani izredno velike in v celoti zastekljene stene. Oporniki stene na tej strani so izdelani iz lesa, iz katerega je tudi strop in večina pohištva, medtem ko so stene na severni strani (ki gleda proti hribu) betonske. Rezultat je moderen in naraven dom s stilnim pohištvom in barvnimi kontrasti, ki niso prav nič dolgočasni.