Parket in stene

Parket iz pravega lesa je za razliko od laminata manj dovzeten za gibanje, razpoke ali nepravilnosti. Izbiramo lahko med različnimi vrstami lesa in zaključnimi sloji. Stene lahko obložite z lesenim furnirjem, ki ga še poljubno pobarvate in polakirate. Takšen furnir sicer daje videz pravega lesa, vendar pa je veliko cenejši.

stairs_floating_lg_b0.jpg

Lesene stopnice

Če načrtujete večjo prenovo ali pa gradite na novo, bo verjetno velik del vašega dizajna zavzemalo stopnišče. Čudovite lesene stopnice se bodo čudovito ujemale z vašim interjerjem, sploh če uporabljate predvsem naravne materiale. Lahko se odločite za čisto preproste stopnice iz primerno vzdržljivih lesenih desk ali pa za bolj dizajnerske, ki vas bodo stale nekoliko več.

expedit_bookcase_lg_b0.jpg

Veliki leseni dodatki

Lahko se odločite tudi za kakšno manj dokončno obliko vključitve lesa v svoj dom. Veliki dekorativni kosi in leseni izdelki imajo velik vpliv na videz sobe in vzdušje v njej. Lahko se odločite tudi za manjše dodatke – na primer lesen okvir za zrcalo v kopalnici ali pa držalo za ščetke. Ti dodatki bodo poskrbeli za pridih topline in teksture.

Z lesenimi omaricami in policami lahko razdelite sobo na več delov. Hkrati bodo takšne lesene pregrade poskrbele še za lep videz in prostor za shranjevanje.

33_ikea_kitchen_lg_b0.jpg

Lesena kuhinja

Lesena kuhinja je brezčasna, sploh če izberete primeren dizajn in sodobne ročaje. Te lahko čez nekaj časa tako ali tako zamenjate z drugimi. Če bi radi kaj manjšega, lahko z lesom opremite samo del kuhinje, na primer kuhinjski otok.

Več primerov, kako lahko v svoj dom vključite izdelke iz lesa, si oglejte v naši fotogaleriji.