Sodobna tehnologija spajanja bambusa v večslojne letvice in plošče je naredila bambus primeren za množično proizvodnjo, saj ga lahko obdelujejo tako kot lesene deske, to pa omogoča kreativno oblikovanje, čiste linije in sodobne oblike, ki se popolnoma vklopijo v moderno opremljeno stanovanje.

Lastnosti bambusa

Bambus pripada družini trav in je znan kot najhitreje rastoča rastlina na svetu. Ko ga posekamo, rastlina ponovno zraste iz istega stebla, zato ga ni treba na novo saditi. Zaradi tega je cenjen material z izjemno ugodnimi ekološkimi lastnostmi.

bamboo_tetrisshelvesnew2.jpg

Bambusova stebla že od davnine uporabljamo za gradnjo hiš in mostov, za izdelavo pohištva ter mnogih drugih predmetov za vsakodnevno rabo. Prožnost, lahkost, vsestranskost uporabe in čvrstost, s katerimi se ponaša bambus, so namreč zelo zaželene lastnosti, zato tudi ni čudno, da je bambus na Kitajskem simbol dolgega življenja, v Indiji pa prijateljstva.

Privlačni kosi pohištva

Z uporabo novih tehnologij bambus predelujejo v masivne plošče. Tako se odpirajo nove možnosti za izkoriščanje tega materiala, saj je industrijsko predelan bambus še vedno videti topel in privlačen.

bamboocoffeeendsofatables.jpg

Tisti, ki si želite okolju prijazne kose pohištva, s katerimi osvežite svoj življenjski prostor, opremite svoj dom z inovativnim in modernim bambusovim pohištvom, stoli ali naslonjači. Iz plošč so izdelane tudi delovne površine ali vsi kuhinjski elementi kot tudi talne obloge. Barva pohištva je lahko poljubna, od najsvetlejše do temnejše rjave.

bamboo_kitchen.jpg

Več primerov opremljanja s pohištvom iz bambusa pa najdete v naši fotogaleriji.