Kleparstvo, krovstvo Šinko je eno največjih družinskih podjetij na področju proizvodnje kleparskih, krovskih in tesarskih izdelkov in storitev pri nas. Leta 1986 je zgodbo podjetja s tremi sodelavci na dobrih 50 kvadratnih metrih delovnih površin začel pisati ustanovitelj Ludvik Šinko, mojster klepar-krovec. Podjetje že dobri dve desetletji in pol izdeluje in pokriva strehe na individualnih hišah ter poslovnih, gospodarskih in sakralnih objektih. V zadnjih letih se je uveljavilo tudi na področju izdelave in montaže inovativnih fasadnih rešitev.

Inovativni izdelek za svetovni trg

sinko_linija.jpg

V sodelovanju z nemškim partnerjem so v podjetju razvili inovativni univerzalni snegobran, ki se prilega večini vlečnih strešnikov. Patentirani snegobran nadomesti dosedanjih 120 različnih tipov. Zaradi pomoči pri razvoju ima Kleparstvo, krovstvo Šinko do vključno leta 2013 pravico do ekskluzivne proizvodnje tega snegobrana. Letos, ko so zagnali že tretjo proizvodno linijo snegobranov, jih bodo izdelali 3,6 milijona, prihodnje leto pa celo 4,5 milijona kosov univerzalnih snegobranov.

V preteklosti je bilo podjetje Kleparstvo, krovstvo Šinko s storitvami in proizvodnjo navzoče predvsem na domačem trgu. Zadnjih nekaj let pa svoje izdelke, največ snegobrane, prodajajo tudi v vseh sosednjih državah ter v Nemčiji, Srbiji, Bosni in Hercegovini, na Češkem, Slovaškem in v Romuniji. V prihodnje načrtujejo z lastnimi izdelki in storitvami uveljavitev tudi na drugih trgih nekdanje Jugoslavije.

Ob jubileju odprli nove prostore

sinko_druzina.jpg

V obrtniški stroki je podjetje znano po kakovostno in vestno opravljenih storitvah ter po številnih zaslugah v razvoju obrtniške in izobraževalne dejavnosti na področju kleparstva in krovstva pri nas. Danes ima trideset zaposlenih na čelu z direktorico Aleksandro Šinko, delo v proizvodnji pa poteka na 1.600 kvadratnih metrih pokritih delovnih površin. Ob jubileju so na sedežu podjetja v Skakovcih odprli nove upravno-poslovne prostore ter lastni prodajno-predstavitveni salon.