Projektna ekipa (Marlies Breuss, Michael Ogertschnig in Sebastian Uhl) iz avstrijskega arhitekturnega biroja HOLODECK architects je projektirala to neobičajno hišo s površino 294 kvadratnih metrov, ki se lepo zlije z okoliško naravo.

holodeck_architects_1.jpg

Zastekljene stene

Hiša je sicer zgrajena iz betona, lesenih plošč in velikega števila zastekljenih oken. Pravzaprav so okna razporejena po vsej površini stene v posameznem nadstropju, kar omogoči dostop naravne svetlobe do prav vseh kotičkov tega elegantnega doma in ponuja presenetljiv razgled na dolino in gore v ozadju.

holodeck_architects_2.jpg

Odprt dom se zlije z okolico

Struktura zgradbe se povsem ujema s topografijo narave in odpira neverjeten razgled na pokrajino. Objekt je namreč umeščen v pobočje tako, da se odpre proti sončni južni strani. V obeh nadstropjih se terasi nadaljujeta v pobočje hriba. Obe prekriti terasi sta obloženi s trpežnimi ploščicami, ki so ločene od okolice s prefinjeno linijo iz kamnov.

holodeck_architects_3.jpg

Stanovalci lahko uživajo podeželsko življenje v moderni hiši, sestavljeni iz tradicionalnih elementov. Zgradba je ob zahodni in na severni strani zaprta, medtem ko sprednji južni del gleda proti vasi in sončni svetlobi.