Te montažne hiše so izredno energijsko učinkovite, saj solarne plošče na strehi proizvedejo toliko energije, kot je zgradba porabi za delovanje vseh naprav čez dan. Za kar najboljši izkoristek solarne energije ima hiša v obliki kupole vgrajen rotirajoči sistem, ki omogoča premikanje solarnih plošč za soncem.

Sistem za obračanje strehe

Rotirajoči sistem lahko obrne celo streho zgradbe skladno in postopno, tako da je postopek skoraj neopazen od znotraj kot tudi od zunaj. Stanovalci lahko s pomočjo daljinskega upravljalnika obrnejo solarne plošče proti soncu in maksimalno izkoristijo ta obnovljivi vir energije.

dome_harmonique_8_712.jpg

Varnostne značilnosti

Dom pa nudi tudi druge prednosti; poudarek je predvsem na varnosti. Zaradi svoje aerodinamične oblike in trdne strukture lahko hiša prenese pihanje močnih vetrov s hitrostjo do 281 kilometrov na uro, ne da bi utrpela kakršno koli škodo. Odlično prenese tudi potrese vse do osme stopnje po Richterjevi lestvici, kar je precej impresivno.

Druge prednosti

Poleg naštetih značilnosti je objekt zelo enostaven za gradnjo, saj lahko montažne dele sestavijo že v približno treh mesecih. Na izbiro imate številne velikosti rotirajoče kupole, kot tudi takšno brez sistema za obračanje strehe, imenovano Transit.

dome_transit_pic.jpg

Več fotografij energijsko učinkovitih domov Domespace pa si oglejte tukaj.