Beograjski pohištveni sejem s skoraj petdesetletno tradicijo je največji v tem delu Evrope, letos pa je potekal od 14. do 20 novembra. Na sejmu so razstavljala podjetja iz vse lesnopredelovalne verige, od tistih, ki se ukvarjajo s primarno obdelavo lesa, pa vse do tistih, ki izdelujejo pohištvo, materiale ter drugo opremo.

Zlati ključ v slovenske roke

Najvišje priznanje za razstavljene izdelke zlati ključ v skupini proizvodov za notranjo opremo stanovanj in javnih objektov je letos prejelo podjetje Klun ambienti iz Ljubljane. Na sejmu so namreč predstavili sedežna modela K88 seat O in modul K88 Bigg Apple, ki sta ga oblikovala slovenski oblikovalec Jurij Dobrila in arhitekt Robert Klun. Oba konceptualna izdelka sodita v novi razred stenskega pohištva: ob tem velja izpostaviti, da je podjetje Klun ambienti prvo v svetovnem merilu »registriralo« linijo oblazinjenih stenskih izdelkov »wall-furniture«, ki jo razvija v sodelovanju z razvojno skupino RC31.

k88_seat_o.jpg

K88 seat O

Priznanje za dosedanje delo je seveda tudi spodbuda za nadaljnje inovativno delo na področju oblikovanja in proizvodnje oblazinjenega pohištva, ki je namenjeno najširšemu krogu uporabnikov. Inovativni serijski stenski element K88 seat O (na sliki zgoraj) je namenjen večstopenjski uporabi. Serijski element se namreč lahko multiplicira, tako da lahko na steni iz več elementov sestavimo želeno konstrukcijo. Poudarek je na ergonomiji in materialih: stenska kovinska konstrukcija in kovinska konstrukcija sedeža sta elegantno oblazinjeni in dopolnjeni z visoko kakovostnimi puhini.

clipboard0jrwurtzqewrz1.jpg

K88 Bigg Apple

Nagrajeno oblazinjeno pohištvo Bigg apple pa je namenjeno samostojni postavitvi z vijačenjem na steno po izboru in potrebi naročnika. Po novem lahko element postavimo tudi na samostojno postavljeno konstrukcijo, kot vidimo na sliki zgoraj. Oblazinjenje je nadgrajeno s skrivnostnimi detajli velikih mojstrov domače tapetniške delavnice Klun - kot pri prejšnjih modelih seat O in bigg O iz programa Klun wall furniture. Ko uporabnik sede na stol, je izoliran in hkrati v centru okolice, ki je prav nič ne moti.