Reciklirane gumijaste talne ploščice

Iz reciklirane gume so lahko na primer izdelane talne ploščice, ki so na voljo v široki paleti barv in vzorcev. Gumijaste ploščice so enostavne za čiščenje, vgradite pa jih lahko celo zunaj, saj so trpežne. Idealne so za ljudi z alergijami, za otroško sobo, kuhinjo, pralnico, domačo telovadnico ali ne nazadnje tudi za kopalnico. Namesto ploščic iz predelane gume si lahko omislite tudi druge talne obloge z gumijasto primesjo, na primer gumijaste plošče.

rubber.jpg

Uporaba gume na vrtu

Podobno lahko razrezane pnevmatike ali gumijaste predpražnike uporabite na domačem vrtu. Mulčenje iz reciklirane gume je okolju prijazna rešitev, ki zagotavlja odlično zaščito tal in območja okoli rastlin, saj pomaga zadrževati vlago v prsti in preprečuje rast plevela. Deževnica pa še vedno brez ovir odteka v zemljo in zaliva vaš vrt. Če razrežete stare predpražnike na želeno velikost in obliko, lahko iz njih sestavite celo vrtno pot.

mulch_3.jpg

Otroško igrišče iz recikliranih gum

Na drobno narezane koščke stare pnevmatike uporabite za mulčenje, s katerim prekrijete tla zunanjega otroškega igrišča. Iz predelane gume je namreč lahko izdelana več centimetrov debela plast, ki jo nasujte na doma narejeno igrišče: okoli tobogana in pod njim, pod gugalnico ali plezalnim ogrodjem. Deževnica bo zlahka pronicala skozi to plast v zemljo, zato je strah pred blatom in usedlinami vode odveč. Otroke pa boste obvarovali pred poškodbami kolen in komolcev, ki so pogoste med igro.