Objekt so zgradili arhitekti iz biroja Naoi Architecture & Design Office. Lastnika hiše sta zakonca, ki sta si želela preprosto domovanje v mirni in zeleni okolici brez hrupa. Zgradba je namreč umeščena v naselje hiš, obkroženo s polji in travniki. Ravno zato ima tudi notranje dvorišče, da je povsem povezana z okoliško naravo, in zaščitne ograje, da varuje zasebnost stanovalcev pred bližnjimi sosedi.

Nasip in ograda na vidni strani

Nasip zemlje na vhodni strani hiše služi kot posnetek pokrajine, ki jo lahko opazujemo v bližini. Obenem tudi nekoliko zaščiti objekt pred radovedneži, kar pa je v osnovi naloga temne lesene ograje, ki teče od roba strehe pa vse do tal na južni strani v bližini vhoda. Varnostna ograja je priročna, kadar želijo stanovalci odpreti okna in vrata terase na stežaj, saj ograda ščiti pred radovednimi pogledi. Objekt je sicer postavljen na ravnem zemljišču, tako da je kar najbolj funkcionalen.

1313523615_doughnuthouse_04.jpg

Notranje dvorišče

Notranje dvorišče na sredini doda tej drugačni, nizki hiši občutek globine in omogoči dober pretok zraka po vseh prostorih. Zgrajeno je malo bolj desno od sredine zgradbe, tako da so vse sobe praktično osvetljene z vseh strani.

Bivalni prostori

Tudi arhitekturni elementi v notranjosti spominjajo na okolico, saj so povezani z naravo. Lesen strop iz desk je topel dodatek vsem prostorom, ki so sicer opremljeni trendovsko minimalistično. Za piko na i so iz svetlega lesa tudi talne obloge, ki se ujemajo s stropom in pohištvom. Iz notranjosti se lepo vidi tudi navzven, saj so stene dnevnih prostorov  večinoma zastekljene.

1313523658_doughnuthouse_17.jpg

Več fotografij te japonske hiše pa si lahko ogledate v naši fotogaleriji.