Tudi pralnica je lahko povsem elegantno in moderno opremljena, obenem pa praktično organizirana, da se z veseljem vračate k pranju umazanega perila. Predstavljamo vam nekaj predlogov, kako v kotiček za pranje primerno postavite pohištvo, predvsem omare za shranjevanje.

Zračne košare za perilo

Namesto da umazana oblačila vržete po tleh, ko polnite pralni stroj, jih raje zložite v elegantne košare. V zračnih košarah jih lahko tudi shranite do naslednjega pranja, tako pa pridobite prostor in delovno površino v običajno majhnem prostoru za pranje. Omislite si najmanj dve večji košari, da boste lahko že sproti razvrščali tekstil na belo in barvasto perilo.

laundry_room_storage_cabinets_v_clanku_1.jpg

Zložljiva deska za likanje

Če si omislite vgrajeno likalno mizo, ki jo lahko pospravite in popolnoma skrijete v stensko omaro, kadar je ne potrebujete, boste pridobili dodaten prostor.

Dobra razsvetljava

Prostor pa pridobite tudi, če po pralnici namestite več virov umetne svetlobe, če že nimate veliko oken. Dobra osvetlitev bo namreč navidezno povečala sobo, prav tako pa tudi svetle barve sten. Za večjo preglednost shranjujte pralne praške, mehčalce in druga čistila v priročni omari zraven pralnega stroja in sušilnika.

Osvežene omare

Pokažite kreativnost in prebarvajte omare v svetle odtenke, na primer rumeno, zeleno, oranžno ali modro barvo. Namesto omar lahko prebarvate tudi stene in ustvarite opazen kontrast. Otroke poprosite, naj narišejo nekaj slik, ki jih nato obesite na opazno mesto v pralnici. Obenem pa v prostor umestite tudi več posod s sobnimi rastlinami, najbolje z zelenimi. V večjo omaro zraven likalne mize pa obesite še obešalnike, kamor lahko takoj po likanju obesite sveža oblačila, da se ne bodo zmečkala.

laundry_room.jpg

Kotiček za posedanje

Poleg omar za shranjevanje pa lahko uredite tudi kotiček za posedanje. Potrebujete le manjšo klubsko mizico, kavč ali stole ter morda preprogo, ki jih položite na tla v bližino pralnega stroja. Z manjšim radiem ali predvajalnikom glasbe pa vam nikoli ne bo dolgčas, zato si omislite tudi vir glasbe. Kotiček opremite moderno in zanimivo, saj boste, če vam bo prostor všeč, z večjim veseljem opravljali tudi takšna neprijljubljena gospodinjska opravila.

Več fotografij skrbno organiziranih pralnic pa si oglejte tukaj.