Umetni in naravni materiali

Hiša z dvema nadstropjema, ki ima čudovit razgled na okolico in bližnje pristanišče, stoji v Sydneyu v Avstraliji. V njeni strukturi se odražata topografija in reliefna oblika pristanišča. Izražata se na primer v obliki vodoravnih plasti, s katerih se ponuja dramatičen pogled na okolico. Opazen je tudi močan kontrast med umetnimi materiali, ki jih je obdelal človek, kot sta jeklo in steklo, ter naravnimi materiali, kot je peščenjak. Od hiše, ki stoji ob cesti v predmestju, ne bi pričakovali, da je tako impresivno elegantna, hkrati pa daje vtis prijaznosti in gostoljubnosti.

Za hišo sta značilni odprtost ter velika dostopnost sončne svetlobe. Ta lahko prihaja tako skozi velika okna in steklene stene kot preko teras in zunanjih prostorov. Ponoči dajejo hiši dodaten čar zanimivo postavljene luči.

vaucluse_house_project4.jpg

Prostori

Glavni bivalni prostori so v najvišjem prostoru. Z drugimi jih povezuje stopnišče, ki je napolnjeno s svetlobo. Dnevna soba in drugi prostori so harmonično povezani z zunanjimi balkoni in pokritimi terasami. Te ponujajo popolno okolje za preživljanje toplih večerov po dolgem napornem dnevu. Vsaka soba je moderna in elegantna, a obenem preprosta in razkošna. To velja tako za lepo opremljeno kuhinjo in okusno urejeno dnevno sobo kot za pisano otroško sobo. Vsi prostori so prijazni in prijetni.

vaucluse_house_project9.jpg

Več fotografij te čudovite avstralske hiše si lahko ogledate v naši fotogaleriji.